Nicolae Robu isi afla soarta chiar de ziua sa.Este anchetat pentru ca a ocupat simultan doua functii

28-05-2013 09:49

Nicolae Robu

 Primarul Timisoarei, Nicolae Robu este anchetat de Agentia Nationala de Integritate pentru ca in perioada 2008-2012 a ocupat simultan functiile de rector al Universitatii Politehnice si senator in Parlament.

 Procesul primarului se judeca astazi la Inalta Curte de Casatie si Justitie din Bucuresti. Practic, azi se va decide daca Nicolae Robu isi va pastra functia de primar sau daca va fi nevoie ca timisorenii sa mearga din nou la vot.

Articolul 25, alineatul 2 din Legea 176/2010: “Persoana fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani de la data eliberarii, destituirii din functia de demnitate publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca o persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de trei ani de la incetarea mandatului”.

Pana sa se judece procesul la Inalta Curte de Casatie si Justitie, primarul Nicolae Robu isi linistese prietenii de pe Facebook. El sustine ca nu poate fi destituit dintr-o functie electorala, iar singurele functii pe care nu le va mai putea ocupa in urmatorii trei ani sunt cele neelectorale, precum ministru, secretar de stat sau prefect.

Nicolae Robu va afla astazi daca va mai ramane primar, chiar in ziua in care implineste 58 de ani.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO