Locuintele-conserva ale lui Mazare, implementate si la Timisoara. Cat vor costa

24-06-2013 11:03


container

 Reprezentantii Primariei Timisoara au alocat pentru acest an suma de 1.5 milioane de lei pentru construirea de locuinte modulare. Cum realizarea proiectelor necesita mai mult timp, edilii au primit ajutor de la Radu Mazare, primarul Constantei.

 Primaria Constanta este una dintre primele municipalitati din Romania care au implementat locuintele modulare. Radu Mazare a trimis la Timisoara toata documentatia pe care a urmat-o pentru realizarea acestora. Astfel, pana la sfarsitul anului la Timisoara putea avea primele locuinte de tip conserva.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Am cerut documentatia de la Constanta, iar a doua zi am primit absolut tot ce aveam nevoie. Incepand cu Hotarari de Consiliu, pana la studii de fezabilitate, canalizare, curent, tot ce tine de locuintele modulare. Urmeaza sa prezentam in cadrul primariei tot ce avem, sunt 3-4 variante, dar putem merge pe 2-3 dintre ele, urmeaza sa vedem care sunt cele mai rentabile”.

Aceste locuinte ar urma sa fie construite pe strada Polona. In zona mai exista un bloc de locuinte construit de un om de afaceri, dar care a intrat in insolventa. O banca a pus sechestru pe acest bloc si a inceput deja sa isi recupereze datoria. Astfel, institutia bancara poarta negocieri cu reprezentantii Primariei Timisoara pentru a vinde intreaga constructie.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Acum, mai trebuie doar ca banca sa inlocuiasca tot ce s-a furat din cladire (…) Ar costa in jur de 6-7.000 de euro fiecare apartament si sunt aproximativ 200”.

Locuintele modulare ar urma sa intre in posesia celor care se afla pe listele de asteptare ale primariei. Prioritate au persoanele evacuate din casele nationalizate, cei care provin din casele de copii, apoi cazurile sociale.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO