Rezultate slabe la simularea bacalaureatului, in Timis. Jumatate dintre elevi nu au promovat. Au inceput meditatiile la UPT

Ultima actualizare: 17-03-2014 06:57
meditatii

Ministerul Educatiei a facut publice, astazi, rezultatele de la simularea examenului de bacalaureat. In Timis, au reusit sa promoveze acest examen mai putin de jumatate dintre candidati.

Proba de limba romana a fost sustinuta de 4.346 de elevi de clasa a XII-a, dintre care au obtinut peste 5 doar 2.057 (46,41 la suta), deci mai putin de jumatate.

La limba materna, au luat note peste 5, un numar de 107 elevi (din 187), in procent de 57,22 la suta.  

Din cei peste 4.200 de elevi care au participat la simularea probei obligatorii a profilului (matematica sau istorie), au luat peste 5 doar 1.577 de elevi (37.47 la suta).

La proba la alegere a a profilului, au participat 4.011 elevi, dintre care au promovat doar 1.969 (49,09 la suta).

Meditatii gratuite pentru elevii care se pregatesc de bacalaureatul propriu-zis

Universitatile din Timisoara vin in ajutorul liceenilor care vor sa se pregateasca mai bine pentru Bacalaureat. Unele dintre ele au inceput sa ofere meditatii gratuite tinerilor care vor sa obtina o nota mare la examenul din vara.

 La Universitatea Politehnica, meditatiile au inceput deja. Aici, in fiecare duminica, intre orele 10:00 si 13:00, profesorii de matematica sunt dispusi sa ii pregateasca pe cei care isi doresc o nota mare.

Programul a inceput de la sfarsitul lunii februarie si va dura pana la inceputul verii, atunci cand tinerii intra in febra examenelor.

Si la Universitatea de Vest vor incepe meditatiile gratuite pentru cei care se pregatesc de Bacalaureat.

„Universitatea anunta ca va organiza si in acest an meditatii gratuite pentru absolventii de liceu, la materiile de bacalaureat. Acestea vor demara in luna mai si se vor desfasura atat pentru sesiunea de vara, cat si cea de toamna”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO