La Timisoara si Lugoj, taxele si impozitele locale raman la fel in 2014

14-11-2013 14:35


taxe si impozite

In cele mai mari municipii din judetul Timis, taxele si impozitele locale vor ramane la fel in anul 2014. Este asigurarea pe care o dau primarii celor doua orase, care promit ca anul viitor darile locale vor ramane neschimbate.

Guvernul Romaniei a emis o hotarare prin care lasa la latitudinea fiecarei primarii din tara, marirea taxelor si impozitelor locale. De la Bucuresti, fiecare primarie a primit o notificare in care se precizeaza ca se pot mari darile locale pana la 20%. Potrivit primarilor Nicolae Robu si Francisc Boldea, in Timisoara, respectiv Lugoj, nu se vor mari taxele pentru anul viitor.

Francisc Boldea, primar Lugoj: “Declar raspicat ca nu vom mari taxele si impozitele, desi o recenta hotarare de Guvern ne ofera posibilitatea sa facem acest lucru. Datoria noastra la Lugoj este sa mentinem un nivel rezonabil al taxelor pentru cetateni, mai ales ca in cadrul bugetului consolidat al Municipiului Lugoj taxele si impozitele reprezinta doar 4%. Ii las pe lugojeni sa aprecieze sau sa sanctioneze aceasta hotarare”.

Si la Timisoara situatia va ramane la fel. Potrivit primarului Nicolae Robu, nici aici nu se vor impune mariri de taxe locale. Ba mai mult, vor fi eliminate anumite taxe unde exista volum de munca mare si sume mici care intra la bugetul local. Printre acestea se numara “taxa pe artificii”. Restul darilor locale ce vor fi eliminate vor fi comunicate luna viitoare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO