La Timisoara, gropile din asfalt aparute dupa iarna se astupa de-abia vara. Care este motivul

26-06-2013 10:13


gropi timisoara

 Craterele existente pe arterele din Timisoara, care au aparut dupa trecerea iernii, pot fi astupate abia in luna iulie, cand suntem in toiul verii.

 Contractele pe care Primaria le avea cu firmele care se ocupau de astuparea gropilor si repararea trotuarelor au expirat la inceputul primaverii. Noile contracte au fost semnate de abia saptamana trecuta. Asta pentru ca dupa expirarea contractelor vechi, municipalitatea a lansat noi licitatii care au fost urmate de contestatii. In tot acest timp, craterele de pe strazile orasului au ramas in calea soferilor. In primavara, imediat dupa topirea zapezii, pe arterele principale ale Timisoarei au fost efectuate cateva lucrari de carpire a gropilor, insa aceste reparatii au fost minore.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: „Repararea s-a facut asta-toamna, pe circa 200 de strazi insa gropile apar mereu. (...) Licitatiile au fost lansate la timp, dar cum se intampla in majoritatea cazurilor, acestea au fost ingreunate, incat abia in 18 iunie am reusit sa semnam contractele cu noile firme, care si-au asumat executarea lucrarilor. In acest interval de timp, e adevarat ca s-au creat o multime de gropi, insa nu au putut fi reparate”.

Lucrarile efective de astupare a gropilor vor incepe de saptamana viitoare, atunci cand fiecare firma isi va intra in drepturi. Orasul este impartit in sase sectoare, iar fiecare firma se va ocupa de partea sa de oras.
 

 

Sursa: Pro TV

Tags: gropi, timisoara,

VIDEO PROTVPLUS.RO