Incepe taierea plopilor batrani din Timisoara. In locul lor vor fi plantati alti puieti

20-05-2013 16:38


arbori, muzeul banatului

Sute de plopi din Timisoara vor fi taiati in urmatoarele luni. Aceasta actiune face parte dintr-o campanie de intinerire a vegetatiei din oras, dar si pentru a evita eventualele pericole care ar putea aparea in urma unei furtuni.

Este vorba de plopii batrani sau putrezi care pun in pericol viata trecatorilor. In ultimele luni, din cauza vantului puternic, au avut loc doua astfel de incidente nefericite. O femeie a fost lovita de ramurile unor arbori in timpul unei furtuni, in apropierea Universitatii de Medicina, iar in al doilea caz, in timpul unui vant puternic, ramurile plopilor au deteriorat mai multe masini.

Campania va incepe imediat ce va fi stabilita firma care va asigura ingrijirea spatiilor verzi.


Plopii sunt pomi aflati pe o lista de arbori neagreati in Uniunea Europeana, sunt arbori care au toxicitate, drept urmare, in timp, acestia trebuie sa sa dispara. Pe langa ei, in oras sunt o multime de copaci din care au ramas doar trunchiurile, care vor fi si ei inlaturati”, a declarat primarul Nicolae Robu.

De asemenea, Directia de Mediu din cadrul Primariei Timisoara va stabili pentru fiecare zona de unde vor fi inlaturati plopii, ce alti puieti vor fi plantati in locul lor.

Campania va demara imediat ce se va inchieia licitatia pentru firma care se va ocupa de spatiile verzi din Timisoara.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO