Incendiu la un apartament din Timisoara. Doua surori de 2 si 6 ani, lasate singure acasa au dat foc unor obiecte in balcon

Ultima actualizare: 11-04-2014 07:02
incendiu, apartament

Lasate de izbeliste de mama lor, doua surioare, una de un an si sapte luni si alta de sase ani, au fost la un pas sa arda de vii, intr-un apartament din Timisoara.

 

Copilele s-au jucat si au aprins mai multe lucruri din balcon. Incendiul care a izbucnit le-a inspaimantat pe fetite, dar in acele clipe de panica, fata cea mare a reusit, totusi, sa deschida usa apartamentului si un vecin le-a salvat pe surori de la o moarte sigura. 

Mama fetitelor a plecat in aceasta dimineata de acasa, cu un pachet plin cu mancare pentru sotul ei, inchis la penitenciarul din Timisoara, pentru proxenetism. Nu s-a gandit nicio clipa ca, in lipsa ei, fetele sunt in pericol. Din pacate, nu a fost pentru prima oara cand mama isi lasa copilele singure acasa. Anul trecut, dupa un asemenea episod, fetita ei cea mare, a cazut de la etajul doi. De aceasta data, asistentii sociali au luat copiii , care au fost dati in plasament de urgenta.

Mama fetilelor le-a incuiat in casa, fara sa se gandeasca nicio clipa ca, in lipsa ei, copilele sunt in pericol. Numai prezenta de spirit a unui vecin a facut ca fetitele sa scape tefere din incendiu.

"Am vazut fum. Stiam ca sunt fete, am vazut ca arde in balcon. Am intrat si le-am scos, era fum. Le-am scos afara si am aruncat cu apa, dar nu am mai putut sa fac ceva ca era dezastru", a spus barbatul care le-a salvat pe fete.

Pompierii au reusit sa stinga incendiul, inainte ca flacarile sa apuce sa se extinda la izolatia exterioara a blocului.

Asistentii de la protectia copilului i-au luat pe cei mici in grija lor. Pana la terminarea anchetei, surorile au fost date in grija unui asistent maternal.

 

 


 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO