Gerul Bobotezei, doar o amintire. Ce temperaturi se inregistreaza astazi la Timisoara

06-01-2014 09:53


 Cunoscuta in popor drept cea mai geroasa zi din an, Boboteaza va fi sarbatorita astazi de timisoreni, la temperaturi ridicate pentru luna ianuarie. Meteorologii au anuntat valori termice care vor ajunge pana la 15 grade Celsius.

 Potrivit meteorologilor, in Timisoara nu a mai fost atat de cald din luna ianuarie a anului 2001, atunci cand temperaturile au ajuns chiar si la 18 grade Celsius.

Eliza Hauer, meteorolog previzionist al Centrului de Meteorologie Banat-Crisana: “In jurul datei de 6 (n.r.: ianuarie), de Boboteaza vom ajunge la temperaturi si de +15 grade. Nu ar trebui sa ne ingrijoreze, atat timp cat aceste temperaturi nu sunt insotite si de precipitatii lichide abundente”.

Explicatia meteorologilor este ca regiunea de vest a tarii este traversata de un curent de aer cald, de tip mediteranean, care provine din Europa Occidentala.

Totusi, aceste temperaturi par sa fie linistea de inaintea furtunii. La mijlocul lunii ianuarie vremea se va raci si sunt asteptate precipitatii sub forma de ninsoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO