Gata cu ignorarea Casei Muhle. Administratia locala incepe demersurile pentru conservarea cladirii

08-01-2013 10:09


casa muhle timisoara

 Casa Muhle nu va mai fi ignorata de administratia locala. Viceprimarul Dan Diaconu spune ca Primaria Timisoarei a inceput demersurile pentru a interveni in scandalul creat de proprietarii acestei cladiri.

 Astazi, municipalitatea va depune o plangere penala impotriva proprietarului, care in urma cu cateva luni a lasat cladirea fara acoperis. De asemenea, viceprimarul Timisoarei a mai declarat ca va incepe si o actiune in instanta pentru a-l obliga pe proprietar sa nu mai faca alte modificari.

Am gasit in sfarsit o formula prin care putem sa intervenim in cazul Casei Muhle. Azi vom depune o plangere penala, iar in urmatoarele 7 – 10 zile vom depune si o actiune pe fond civil prin care incercam sa obtinem o ordonanta prezidentiala, ca proprietarii sa conserve cladirea in starea in care este acum. Daca vom obtine aceasta ordonanta, si ei nu o respecta, atunci primaria are dreptul sa faca lucrari de conservare”, a declarat viceprimarul Timisoarei.

De asemenea, Primaria Timisoara vrea sa aduca in patrimoniul orasului, cladirea istorica. “Aceasta este prima etapa din procesul de readucere a Casei Muhle in patrimoniul orasului. Va fi un drum lung de parcurs, insa vom face tot ce tine de noi pentru a proteja monumentul”, a declarat Dan Diaconu.

Casa Muhle este o cladire istorica, insa proprietate privata, detinuta acum de Ionel Stancu, membrul unui clan de rromi din Timisoara. In urma cu o luna, 20 de timisoreni s-au adunat in fata cladirii pentru a protesta. Ei au depus lumanari si au lasat o pancarta la poarta cladirii pe care scria “Mi-e frig fara caciula”. Timisorenii vor relua acest protest miercuri seara de la ora 18:00. 

“Mi-e frig fara caciula!” Timisorenii au protestat la Casa Muhle fata de dezinteresul autoritatilor

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO