Festivalul "Timisoara – Mica Viena" a fost anulat. Dan Diaconu: "Efortul financiar nu se justifica"

29-08-2013 12:47


terase piata unirii, timisoara

 Festivalul care anima in fiecare vara Piata Unirii a fost anulat de catre reprezentantii primariei. Potrivit edililor, Festivalul “Timisoara – Mica Viena” nu avea destui spectatori, iar acest lucru se vedea “cu ochiul liber”.

 In cadrul acestui eveniment, pe scena din Piata Unirii urcau pe scena artistii din Timisoara, erau organizate ateliere pentru copii, precum si expozitii si alte actiuni culturale. Desi candideaza la titlul de Timisoara “Capitala Culturala Europeana 2021” si trebuie sa aiba cat mai multe evenimente de acest tip in agenda culturala, edilii au anulat acest festival fara sa stea pe ganduri.

Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei: “In evaluarea numarului de spectatori de anul trecut, am considerat ca efortul financiar nu se justifica. (…) Aceasta este o decizie pe care ne-o asumam, bugetul Casei de Cultura este unul limitat, el a fost impartit pe propuneri si ulterior votat de catre Consiliul Local, in formula propusa de executiv. (…) Va rog sa imi acordati posibilitatea de a avea propria viziune asupra acestui proiect. El anima intr-adevar zona de terase in Piata Unirii, dar spectatori in fata scenei nu au existat foarte multi”.

De asemenea, edilul a mai afirmat ca acest festival a “facut loc” altor evenimente. Unul dintre acestea este Festivalul Jazz TM, care a durat trei zile si a avut un buget de 160.000 de euro.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO