Fara politica la Poli! Druckeria il contrazice pe Marian Iancu

25-04-2012 15:45

poli saluta galeria

Suporterii lui Poli Timisoara se delimiteaza de campania electorala pe care patronul clubului o face in favoarea lui Nicolae Robu.

Marian Iancu a dat multe declarații în ultima săptămână, insistând că orice timișorean care ține cu Poli ar trebui să îl voteze pe Nicolae Robu ca primar, deoarece acesta reprezintă Universitatea Politehnica și este singurul care și-a dorit cu adevărat ca autoritățile locale să preia clubul alb-violet.

Grupul organizat de suporteri timișoreni, Druckeria, a postat un comunicat prin care se transmite ideea că politica nu are ce căuta în sport și că fanii viola nu fac campanie niciunuia dintre candidații la primăria orașului.

Iată comunicatul integral transmis de suporteri:

”Toată comunitatea polistă asistă neputincioasă de câteva luni la pregătirile sinistre de înmormântare ale echipei fanion a Banatului, sub oblăduirea nepăsătoare a conducerii clubului și a scamatorismului politic atotprezent. Prea mulți vulturi pleșuvi au început să se perinde deasupra muribundei Poli pretinzând că le pasă de soarta echipei, când de fapt singurul lucru de care le pasă sunt punctele politice și propria imagine.
Fiecare om, fie el suporter sau nu, este liber să voteze la alegeri ce partid sau candidat vrea, dar noi, comunitatea polistă, respingem cu fermitate orice încercare de manipulare politică a culorilor alb și violet. Sub masca interesului pentru Poli am auzit zeci de promisiuni, dar nici un lucru concret. Echipa noastră se stinge în timp ce patronatul clubului încearcă să ne înregimenteze politic, după ce a gestionat catastrofal situația de la club. Nu vrem să facem jocul politic al nimănui și nu dorim să ne lăsăm manipulați în nici un fel. Fiecare ajutor va fi binevenit, fiecare faptă concretă (fără specule, promisiuni și vorbe goale de care ne-am săturat de mult) va fi salutată, dar orice încercare de manipulare a noastră va fi sancționată cu fermitate.
Noi reprezentăm o entitate pasională, marcată de un patriotism local activ, în cazul de față transpus în dragostea necondiționată față de Poli Timișoara, proiecția în plan sportiv a spiritului Banatului, și nu permitem nimănui, nici conducerii clubului, nici autorităților actuale sau viitoare, să ne târască într-o mocirlă politică și bălăcăreală care ne-ar dezonora ca oameni și bănățeni.
În concluzie, nu suntem de acord ca Poli să devină monedă de schimb pe piața necurată a politicii de orice fel, folosită pentru șantajarea emoțională a suporterilor. Îi îndemnăm pe toți cei care sunt implicați în deciderea soartei echipei noastre dragi la decență și bun-simț, nedorind să ne transformăm dintr-un simbol într-o marfă politică ieftină și perisabilă.”
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO