Fara covrigi in Piata Victoriei! Robu: "Covrigariile nu ne onoreaza, chiar daca fac produse bune"

04-06-2013 14:49


covrigi interzisi

“Interzis”! Acesta pare sa fie cuvantul de ordine pentru multe dintre unitatile comerciale din centrul Timisoarei.

Reprezentantii primariei vor sa puna prohibitie, rand pe rand, pentru magazinele second hand, covrigarii, cazinouri sau unitati alimentare de tipul fast food. Daca pentru magazinele second-hand, un proiect de hotarare ar rezolva totul, pentru celelalte tipuri de unitati comerciale, nimeni din Primaria Timisoara nu stie cum ar putea fi interzise.


Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Nu mi se pare potrivit ca in Piata Victoriei, alaturi de rectorat, Opera, teatre, Muzeul Banatului, Catedrala, sa fie un cazinou. Este adevarat, Timisoara se mandreste ca e un oras al diversitatii, dar genul acesta de diversitate nu e cel mai potrivit. La fel, este si cazul covrigariilor. La modul in care se prezinta, nu ne onoreaza, chiar daca ele fac produse bune. Nu stiu cum pot sa le interzic, dincolo de interventiile <interdictive>, vreau sa dam si semnale inspre normalitate”.


Practic nu exista niciun cadru legal pentru a putea interzice acest tip de activitati, daca detin autorizatii de functionare. Potrivit primarului, aceasta este o idee mai veche a sa, de cand era Rector la Universitatea Politehnica, insa in acea vreme nu era in masura sa schimbe lucrurile.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO