Fara aparate de aer conditionat pe cladirile istorice din Timisoara! Politistii locali dau amenzi

02-04-2013 14:56


cladiri isotrice timisoara

 Timisorenii care isi monteaza aparate de aer conditionat pe fatadele cladirilor istorice, primesc amenda. Este masura adoptata de Consiliul Local si va intra in vigoare din aceasta luna.

 In ultima sedinta de Consiliu Local, alesii au adoptat un Proiect de Hotarare care prevede si un regulament de identitate arhitecturala a orasului. Pe langa articolele initiale realizate de specialistii din primarie, acest regulament a suferit si un amendament foarte important pentru timisoreni.

Proprietarii care detin cladiri istorice si vor sa se racoreasca in aceasta vara, trebuie sa gaseasca alta solutie decat un aparat de aer conditionat montat pe fatada cladiri. Amendamentul consilierului local Simion Mosiu spune ca cei care isi monteaza aceste aparate intr-un loc vizibil, pe fatada de exemplu, vor primi amenzi usturatoare.

“Este un amendament normal, niciunde in lume nu vezi aparate de aer conditionat pe cladirile istorice. Amendamentul se refera la fatadele exterioare ale imobilelor, nu si la cele interioare. Sanctiunile vor fi acordate de Politia Locala”, a declarat consilierul Simion Mosiu, pentru StirileProTV.ro/Vest.

Amenzile pentru cei care incalca acest regulament sunt intre 2.500 de lei si 8.000 de lei.

Reabilitarea centrului istoric al Timisoarei prinde contur.Cine va plati pentru renovarea cladirilor

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO