E oficial: turistii straini parcheaza gratis in Timisoara. Metoda de verificare a lor este incerta

05-04-2013 09:58


Numar inmatriculare California

 Consiliul local a adoptat o modificare la regulamentul de parcare Timpark, prin care turistii straini vor stationa gratuit in Timisoara.

 Parcarea gratuita pentru turistii straini a fost introdusa in regulamentul de functionare Timpark. Totusi, marele semn de intrebare pe care il rdica aceasta masura este cum vor demonstra angajatii ADP daca o masina cu numere straine este a unui roman sau a unui cetatean strain.

„Pentru autovehiculele inmatriculate in alte state decat Romania, detinute in proprietate personala de catre persoane care au si domiciliul in statul unde este inmatriculat autovehiculul, dovada se face in baza certificatului de inmatriculare au autovehiculului si a actului de identitate a proprietarului”, scrie in Proiectul de Hotarare.

In cazul masinilor inmatriculate in alta tara, certificatul de inmatriculare este pe numele unui cetatean din tara respectiva. Daca soferul acesteia este un cetatean roman, inseamna ca cetateanul strain a dat masina in folosinta, iar in certificatul de inamtriculare este trecut numele celui din alta tara. Astfel, verificarea timisorenilor care au masini cu numere straine si parcheaza fara a plati in oras, devine tot mai grea. „Este o procedura tehnica mai complicata, nu sunt eu pe post de controlor sa ca explic”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO