Doua persoane au incercat sa mituiasca un politist de frontiera pentru a scoate din tara o minora

15-11-2013 11:58


plic, scrisoare

 Un barbat si o femeie au incercat sa mituiasca un politist de frontiera de la aeroport, oferindu-i 100 de lei, pentru a trece cu vederea scoaterea din tara a unui minor. Politistul a refuzat si a anuntat ofiterii de la anticoruptie.

 Totul s-a petrecut joi, 14 noiembrie, cand, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Timisoara, s-au prezentat doua persoane, un barbat si o femeie, insotite de o minora, cu intentia de a parasi tara.

Dupa ce a facut formalitatile specifice, politistul de frontiera a constatat ca cei doi adulti nu aveau documentele legale necesare pentru ca minora sa poata fi scoasa din tara. Cand i-a atentionat pe cei doi despre faptul ca acest lucru este ilegal, barbatul a scos un plic cu bani si a incercat sa-l mituiasca pe omul legii.

“In aceste imprejurari, barbatul i-a oferit cu titlu de mita agentului de politie de frontiera un plic in care se afla suma de 100 de lei, pentru ca acesta din urma sa nu-si indeplineasca atributiile legale in urma celor constatate si pentru a-i permite minorei sa iasa din tara fara a fi respectate conditiile prevazute de lege”, a transmis Mihaela Les, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Timis.

Politistul a refuzat mita si a anuntat Directia Generala Anticoruptie. Ofiterii DGA au ajuns imediat la fata locului si le-au retinut pe cele doua persoane. Acestea au fost duse in fata magistratilor de pe langa Tribunalul Timis, pentru continuarea cercetarilor. Cei doi ar putea ajunge dupa gratii pentru comiterea infractiunii de dare de mita.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO