Dosarul lui Robu de la ANI, din nou pe masa magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Ultima actualizare: 04-10-2013 06:51
Nicolae Robu

 Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca astazi din nou dosarul de incompatibilitate pe care Agentia Nationala de Integritate i l-a deschis primarului Nicolae Robu. Procesul de la ICCJ a fost amanat pana acum de sapte ori.

UPDATE ora 10:00 Procesul primarului Nicolae Robu a fost amanat pentru a opta oara.  

Din anul 2008, oana in anul 2012, actualul primar al Timisoarei a ocupat concomitent functiile de senator si rector al Universitatii Politehnica. Acest lucru a trezit suspiciuni, iar Agentia Nationala de Integritate l-a declarat incompatibil pe actualul primar. Nicolae Robu a atacat in instanta decizia ANI, iar dosarul a ajuns pe masa judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Chiar daca unele voci spun ca Nicolae Robu ar putea sa isi piarda functia de primar, edilul sef nu isi face probleme in acest sens.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Eu am fost rector si senator in acelasi timp, fiind ales si rector si senator intr-un anumit cadru legal, pe care l-am respectat, si la trei ani dupa ce am fost ales in cele doua pozitii, cineva a schimbat legea si a spus ca cele doua functii sunt incompatibile. Toata lumea a inteles, inclusiv autorul legii a declarat-o, ca se aplica aceasta modificare incepand cu mandatele urmatoare, asa cum se intampla intotdeauna cand se schimba ceva in legislatie. (…) Pana la urma, ANI a considerat totusi ca nu trebuie aplicat asa cum s-a incetatenit in justitie, ci ca trebuie intrerupte mandatele”.

Primul termen in acest proces a fost 8 mai 2012, iar de atunci verdictul a fost amanat de sapte ori la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO