Din 15 noiembrie se depun proiectele pentru reabilitarea termica a blocurilor din Timisoara

06-11-2012 14:35


Reabilitare Termica

 O parte din blocurile din Timisoara vor fi reabilitate din fonduri venite in mare parte de la Uniunea Europeana. Timisorenii vor trebui sa achite esalonat maximum 30% din valoarea lucrarilor.

 Asociatiile de proprietari pot incepe sa depuna proiectele din 15 noiembrie la sediile Ministerului Dezvoltarii Regionale. Din discutiile pe care le-a purtat pana acum cu asociatiile, primarul Nicolae Robu a declarat ca deocamdata exista cereri pentru reabilitarea termina a 149 de blocuri. „Avem deja documentatia pregatita pentru 149 de blocuri, fata de 85 cate erau in urma cu zece zile. Speram ca pana in data de 15 numarul blocurilor sa ajunga la 200”, a declarat primarul Timisoarei.

Contributia proprietarilor va fi intre 10% si 30%, in functie de veniturile fiecaruia. De asemenea, ratele celor care au venituri foarte mici vor fi esalonate pe o perioada mai mare de timp.

Primarul a mai declarat ca banii pentru reabilitare se vor acorda pe principiul “primul venit, primul servit”. Nu exista o data limita pentru depunerea proiectelor, insa imediat ce vor fi definitivate va incepe procesul de achizitie publica. Lucrarile in sine vor incepe in perioada aprilie-mai a anului viitor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO