Descinderi la mai multe adrese din Timis. Vizata este o grupare specializata in furtul de cereale


Ultimul update: Miercuri 06 Iunie 2012 17:10
Data publicarii: Miercuri 18 Aprilie 2012 09:48
Categorie: Timiș
perhezitii cereale

Politistii si procurorii DIICOT au descins in aceasta dimineata la opt adrese din Timis pentru a anihila o retea infractionala specializata in furtul de cereale si spalare de bani.

Potrivit anchetatorilor, grupul este format din cativa angajati ale unor societati comerciale care se opcupau cu vanzarea cerealelor. Acestia furau cantitati mari de cereale cu ajutorul unor camioane de mare capacitate.

O parte din membrii grupului, anagjati ai unei firme de paza aveau rolul de a asigura accesul mijloacelor de transport in incinta depozitelor, iar alti membri ai gruparii, angajatii a doua societati comerciale, ajutau la incarcarea marfii.


Pe langa, porumb si grau, acestia furau si motorina sau fier vechi. Toate acestea erau vandute mai departe la alte firme din judet sau la persoane fizice, bineinteles fara acte.

Totul s-a petrecut in perioada decembrie anul trecut, pana in februarie anul acesta. Membrii gruparii au sustras in tot acest timp, peste 300 de tone de cereale in valoare de 300.000 de lei.

In urma perchezitiilor, 12 persoane au fost duse la sediul DIICOT pentru a fi audiate. Acestea sunt suspectate de constituirea unui grup infractional organizat, furt calificat cu consecinte grave si spalare de bani.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO