Compromis dulce-acrisor. De Revelion, restaurantele chinezesti fac si bucate romanesti sau se inchid
In timp ce unele restaurante aleg sa-si inchida usile in prag de Anul Nou, altele se adapteaza ca sa isi asigure clientela in noaptea dintre ani.
La unul dintre restaurantele chinezesti din Timisoara, o idee se pare ca a reusit cu brio: toate locurile au fost rezervate pentru noaptea de Revelion. De aceasta data, in meniu nu se vor gasi doar specialitati chinezesti, ci si mancare romaneasca. “Preparam tot ce se cere. Avem carne de vita, pui, curcan, porc si peste”, a spus Wang Gang, reprezentantul restaurantului.
Un meniu costa 160 de lei si aici sunt incluse racoritoarele si cafeaua. La restaurant nu se servesc bauturi alcoolice, insa clientii isi pot aduce de acasa orice fel de bautura doresc. “Pot veni cu bautura de acasa, bere, vin, ce vor ei. Daca li se termina, noi putem merge sa le si cumparam. La noi se servesc doar sucuri, pot sa bea cate sucuri vor in acest pret de meniu”, a spus Wang Gang.
Ideile patronilor de restaurante cu specific chinezesc nu se opresc aici. Un alt astfel de restaurant, situat in Complexul Studentesc, a fost demult inchiriat pentru seara speciala. “De Revelion restaurantul este inchiriat unui grup mai mare. Va fi si mancare chinezeasca, dar si romaneasca”, a spus Andrei Galneanu, reprezentantul restaurantului.
Altii, care au incercat sa organizeze un Revelion cu specific chinezesc intru totul, nu s-au bucurat de un success prea mare. Clientii nu s-au inghesuit, drept urmare, petrecerea s-a anulat. S-a intamplat la unul din restaurantele chinezesti din Timisoara la care se promitea o noapte de neuitat cu mancare exclusiv chinezeasca la pretul de 160 de lei/persoana.
Si la restaurantul chinezesc din centrul orasului, usile se vor inchide pe 31 decembrie. Aici nu se va tine niciun eveniment care sa marcheze trecerea in Noul An.