COD GALBEN de ploi in Banat! Precipitatiile vor depasi 70 de litri pe metru patrat!

29-09-2013 12:49


ploi

Meteorologii au emis doua atentonari de cod galben de ploi, care vizeaza, incepand de duminica seara, judete din sud-vestul Romaniei. Asadar, ploile pun stapanire pe zona Banatului, in judetele Timis si Caras-Severin.
 

Astfel, in intervalul: duminica 29 septembrie, ora 21.00 - luni 30 septembrie, ora 13.00, vor fi sub cod galben judetele Timis si Caras-Severin. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, din seara zilei de duminica, pana in dupa-amiaza zilei de luni, va ploua pe arii extinse in Banat.

Se vor cumula local cantitati de apa de 20 - 25 de litri pe metru patrat si izolat, indeosebi in zona Muntilor Banatului, peste 30 de litri pe metru patrat.

Cod GALBEN prelungit!

In intervalul: luni, ora 13.00 - miercuri, ora 8.00, codul galben de ploi se prelungeste pentru zona Banatului si se extinde si in alte zone ale tarii. Ploile vor depasi chiar si 70 de litri pe metru patrat.

"In Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei, va ploua pe arii extinse si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi local 30…35 l/mp si izolat 60…70 l/mp. In sudul si sud-estul teritoriului vantul se va intensifica, cu viteze de 50...70 km/h, iar in Baragan si Dobrogea se vor depasi temporar 80 km/h", se arata in cea de-a doua atentionare cod galben., transmisa de ANM.

Sursa: Pro TV

Tags: cod galben, ploi, banat,

VIDEO PROTVPLUS.RO