Carnea de porumbel, o delicatesa pentru straini si o afacere pentru crescatorii de astfel de pasari
Porumbeii sunt ot mai cautati la noi pentru carnea lor gustoasa care seamana cu vanatul si este bogata in fier.
Un kilogram ajunge la o suta de lei, iar crescatorii spun ca, deocamdata, cele mai multe cereri vin din strainatate, insa, si romanii incep sa aprecieze aceasta delicatesa.
Domnul Cornel este pasionat de porumbei inca din copilarie, dar acum totul s-a transformat intr-o afacere, in care investeste peste 2 mii de euro pe an.
Carnea de porumbel este foarte sanatoasa. Dar, spre deosebire de porumbeii din parcuri sau din podurile caselor, cei din rasa de carne sunt de trei ori mai mari si nu pot zbura, pentru ca ajung la dimensiunea unei gaini.
In familia Barnoiu, afacerea cu porumbei este o traditie. De mai bine de 15 ani, cei doi soti investesc timp si bani in aceste pasari.
Cei priceputi spun ca supa de porumbel este un adevarat elixir al tineretii, iar paprikasul de porumbel, o mancare de cinci stele.
Crescatorii vand carnea de porumbel cu aproximativ o suta de lei kilogramul.