Biciclistii si motociclistii se alatura timisorenilor pentru salvarea Casei Muhle. Cum vor protesta

Ultima actualizare: 17-03-2013 07:07
Casa Muhle

Mai multi biciclisti din Timisoara, dar si grupul de motociclisti Timisoara Choppers, se alatura actiunilor de expropriere a celor care detin in momentul de fata Casa Muhle.

In urma cu o saptamana, mai multi timisoreni au facut un apel catre Ministerul Culturii, pentru a demara exproprierea clanului de rromi care a pus mana pe casa florarului Wilhelm Muhle. Acest apel, a fost concretizat cu o manifestatie prin care orice timisorean poate lega o panglica alba pe gardul Casei Muhle. Primele panglici au aparut deja pe gardul care inconjoara cladirea, iar totul se va incheia cu un protest in fata casei, ce va avea loc in 20 martie.


Imediat, la aceste manifestatii s-au alaturat si membrii comunitatilor pe doua roti. Este vorba despre un grup de biciclisti, insa si de o comunitate de motociclisti din Timisoara.


Ne alaturam acestui manifest nu din postura de biciclisti, ci din postura de timisoreni. Totusi, vrem sa ne strangem cat mai multi timisoreni pe doua roti, mai ales ca acolo vor fi prezenti si membrii comunitatii de motociclisti din Timisoara, iar noi speram sa fim intr-un numar cat mai mare, cu bicicletele”, a declarat Alex Valentin Pokus, unul dintre initiatorii manifestului pe doua roti.


Primaria Timisoara a obtinut in urma cu noua zile o ordonanta presedintiala, prin care proprietarii sunt obligati sa ia masuri de conservare a cladirii. Timisorenii nu se multumesc cu atat si imediat dupa ce primaria a facut public acest lucru, ei au facut un apel catre Ministerul Culturii, pentru a demara masurile de expropriere a celor care detin Casa Muhle.


In urma cu 10 ani, cladirea a intrat in posesia unui clan de rromi, cel al familiei Stancu. In vara trecuta a acestui an, proprietarii au demolat acoperisul, iar de atunci, cladirea este intr-o continua stare de degradare. Timisorenii se afla la cea de-a treia manifestatie din ultimele luni pentru Casa Muhle.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO