Balcoanele cladirilor din Piata Operei, adevarat pericol pentru pietoni.Cine reabiliteaza imobilele

07-10-2013 09:26


balcon cazut, piata victoriei

Zilnic, trec mii de oameni prin fata lor fara sa stie ce pericol ii pandeste. Vorbim despre terasele cladirilor din Piata Operei, pe care, de mai bine de 20 de ani, nu le-a reabilitat nimeni.

Ultimele ploi de saptamana trecuta au scos la iveala grave deficente ale cladirilor din Piata Operei. Specialisti din Primarie spun ca balcoanele risca sa se prabuseasca din cauza apei care s-a infiltrat in zidurile imobilelor, mai ales la iarna cand temperaturile vor fi foarte scazute. 

De 20 de ani, nimeni nu a mai reabilitat cladirile istorice sin centrul orasului. Acest lucru trebuia sa se intample din primavara acestui an, insa, potrivit edililor, reabilitarea cladirilor s-a amanat.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “S-a infiltrat apa, burlanele multor cladiri sunt defecte, la fel si celelalte lucruri care concura la o buna functionare a unei cladiri. In conditiile astea, proprietarii, conform legii 422, sunt obligati sa asigure paza, intetinerea, refacerea si asa mai departe. Primaria trebuie sa ia masuri pentru ca 20 de ani nu s-a luat nicio masura si lucrurile au ajuns intr-un stadiu destul de grav.”

Potrivit edililor, primaria va incerca in aceasta perioada sa ii forteze pe proprietari sa reabiliteze cladirile pe banii lor, chiar daca in primavara reabilitarea s-ar putea face pe banii primariei.

Traian Stoia: “Ii somam, le aratam deficientele, apoi le oferim aventaje celor care le reabiliteaza din banii lor. Esti proprietar, ai obligatii, le vor reabilita singuri, intr-un fel sau altul”.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO