Situatia care ne face sa semanam cu orasul Caracal. Ce “minune” lasa in urma construirea Acvariului


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 11:52
Categorie: Timiș
panou acoperit de constructie, Piata 700 Timisoara

 Daca in anii trecuti “Acvariul” din Piata Victoriei bloca vizibilitatea Muzeului Banatului, acum constructia care se ridica in Piata Victoriei mai lasa ceva in umbra sa. Este vorba de un panou electronic informativ realizat din fonduri europene.

 Anul trecut, in Timisoara au fost amplasate 29 de panouri informative in valoare de peste un milion de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene. Unul dintre acestea se afla in fosta parcare din Piata 700, acolo unde se construieste noul “Acvariu”.

Scopul cu care a fost amenajat panoul, acela de a informa cetatenii, practic, nu va mai exista odata cu finalizarea constructiei din sticla. “Acvariul” va bloca total vizibilitatea panoului care nu va putea fi mutat foarte usor din locul sau tocmai pentru ca este realizat prin fonduri europene.

Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei: “Vom verifica daca panoul blocheaza vizibilitatea. Este din fonduri europene, iar pentru a-l muta ne trebuie acordul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest, lucru care va dura putin”.

In imaginile de mai jos se vede clar ca cei care se afla in statia de tramvai din Piata 700 vad acest panoul doar pe bucati, printre structura constructiei noii cladiri. In momentul in care lucrarile la “Acvariu” vor fi finalizate, panoul informativ nu se va mai distinge deloc.

Cele 29 de panouri informative sunt amenajate in cele mai aglomerate zone din Timisoara. Realizarea acestora “vine in sprijinul ideilor promovate de Uniunea Europeana – de imbunatatire a dialogului cetatenesc, a informarii reciproce dintre cetatean si administratia locala. Initiativa a venit si ca urmare a cererilor din partea mai multor consilii consultative de cartier din Timisoara, care de-a lungul timpului au primit solicitari de la locuitori pentru amplasarea unor asemenea panouri”, scrie intr-un comunicat de presa transmis in momentul in care a fost prezentat acest proiect.

 

Ultimele zile pentru “Acvariu”. Cladirea din sticla dispare, in sfarsit, din Piata Victoriei
“Acvariul” din Piata Victoriei va fi indepartat. S-a semnat certificatul de urbanism pentru demolare
FULLSCREEN
Situatia care ne face sa semanam cu orasul Caracal. Ce “minune” lasa in urma construirea Acvariului
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO