Dupa ce au pazit palmierii, politistii locali mai primesc o „misiune”. Ce vor avea de facut

Ultima actualizare: 05-10-2013 07:06
misiunea

 In vara, politistii locali nu s-au dezlipit de palmierii din oras.Dupa ce si-au terminat misiunea,oamenii legii au primit dispozitii sa traga de maneca biciclisti din Piata Victoriei pentru a-i informa ca pedalatul e interzis,intr-un anumit interval orar.

 A venit toamna, biciclisti nu prea mai circula prin Piata Victoriei, iar politistii locali au primit o noua misiune: sa pazeasca doua strazi din Timisoara. Nu pentru a asigura ordinea si linistea publica, ci pentru a-i speria pe soferii care parcheaza prin zona. Este vorba despre o strada care a fost reabilitata recent, Pictor Zaicu, si strada Independentei. Potrivit primarului, soferii confunda una dintre benzile de mers cu locurile de parcare.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: „Este foarte aglomerat (n.r. la intrarea pe Pictor Zaicu). Punem politisti sa pazeasca strada, nu avem voie sa lasam sa se intample asemenea lucruri. (...)Si pe Independentei, pe unde vine tramvaiul 7 in Balcescu. Acolo langa bordura sunt locuri de parcare, dar un numar de cetateni, pana in zece, parcheaza si pe partea dreapta, astfel nu mai avem doua benzi. Vrem sa punem si acolo politia sa pazeasca si sa ii amendeze pe cei care nu se conformeaza”.

De asemenea, pentru a fluidiza traficul, primarul vrea sa interzica stationarea in apropierea scolilor, pentru ca parintii sa isi poata lasa mai usor copiii la scoala. Primele inistitutii de invatamant unde s-ar putea aplica aceasta idee, vor fi Colegiul National „C.D. Loga” si Liceul Teoretic Nikolaus Lenau.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO