Avem constructor pentru Pasajul Michelangelo. Vezi cand incep lucrarile

15-03-2013 16:58


pod michelangelo

Constructia subpasajului Michelangelor a ajuns astazi la un pas important. Edilii au semnat contractul de executare a lucrarii cu Compania de Constructii si Cai Ferate, care va trebui sa termine constructia intr-un an si jumatate.

Firma va incepe in perioada urmatoare sa amenajeze santierul, iar in cateva saptamani vor demara lucrarile efective la subpasaj. Deja a inceput constructia unei rute ocolitoare, care porneste de la intersectia bulevardului Sudului cu bulevardul Iosif Bulbuca si continua pana la strada Podeanu.


Acest subpasaj va fi construit din fonduri europene, in proportie de 98%, insa banii pentru prima faza a constructiei vin de la bugetul local, dar care vor fi rambursati ulterior de Uniunea Europeana.


In mod categoric ne bazam pe veniturile noastre, in prima faza, pe care ne straduim sa le crestem. Dupa ce se rambureaza aceasta prima transa pe care noi o vom investi, aceasta va fi inclusa intr-un fond, de unde se vor plati urmatoarele faze ale proiectului”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Pasajul subteran va lega bulevardul Vasile Parvan de strada Corneliu Coposu si va avea o lungime de 583 de metri, dintre care 111 metri reprezinta zona acoperita. Pe langa aceasta, podul va fi reabilitat, iar in partea dreapta a acestuia se vor construi inca patru benzi de circulatie pentru preselectarea accesului in intersectie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO