Amenzile i-au speriat pe timisoreni. Zeci de aparate de aer conditionat au disparut de pe cladiri

24-10-2013 14:12


climatizare, Sursa9

 Peste 100 de aparate de aer conditionat au fost demontate de pe cladirile istorice din Timisoara, in ultimele saptamani.

 Frica de amenzi i-a speriat pe proprietarii de cladiri istorice din Timisoara. Din cele peste 250 de aparate de aer conditionat identificate pe astfel de imobile, nu mai putin de 119 au fost deja demontate. Restul proprietarilor mai au la dispozitie o saptamana sa se conformeze cu acest lucru, altfel pot primi amenzi usturatoare, care ajung pana la 10.000 de lei.

“Repetente” la demontatul aparatelor de conditionat raman institutiile publice. In momentul de fata, Oficiul Judetean de Posta Timis trebuie sa indeparteze nu mai putin de 37 de aparate, de pe cladirea in care functioneaza Posta Mare. In aceeasi situatie se afla si Consiliul Judetean, care va avea de demontat 17 aparate. De asemenea, si de pe Casa Armatei din Piata Libertatii trebuie date jos 20 de aparate.

“Somatiile au fost emise in baza Legii 422 din 2001 privind protejarea monumentelor istorice. Trebuie mentionat ca: un monument istoric poate fi clasat in trei categorii - monument, ansamblu si sit, toate acestea fiind supuse acelorasi prevederi legale stricte privind interdictia de a fi modificate fara autorizarea prin avizul Ministerului Culturii sau a directiilor teritoriale ale acestuia”, a transmis viceprimarul Traian Stoia.

In total, din vara pana in prezent, au fost demontate 330 de aparate de aer conditionat de pe cladirile istorice.

A fost acordata si o amenda, in urma cu o luna. Camera de Comert a fost sanctionata cu 10.000 de lei pentru ca a avut astfel de aparate montate chiar pe fatada cladirii.


Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO