Afterschool in scolile de stat din Timisoara. Atat dascalii, cat si elevii au de castigat

15-10-2012 10:35


 Dupa modelul ''afterschool'' promovat in invatamantul privat, scolile de stat au gandit programe similare, care vin in ajutorul parintilor cu programul incarcat.

Copiii raman la scoala si dupa ore, supravegheati de invatatoarele lor, si ambele parti au de castigat. Elevii merg acasa cu temele gata facute, iar dascalii castiga un ban in plus. Mai precis, 15 lei pe zi, o suma comparabila, cu cea oferita, la particular.

Doamna Nicoleta este invatatoare la Liceul "Carmen Sylva" din Timisoara. Dupa ore, ramane in clasa impreuna cu cei peste 30 de elevi ai ei si pregatesc impreuna temele pentru a doua zi. Parintii dau pentru programul after-scool cate 25 de lei zilnic, suma in care este inclusa si o masa calda.

"Din bani se plateste masa de pranz, o parte mica revine scolii, iar diferenta colegului care presteaza aceste ore", aeclarat Ionut Cristescu, director al Liceului Pedagogic "Carmen Sylva". Adica 15 lei. Suma este mica totusi, daca ne gandim ca o invatatoare trebuie sa se ocupe de 30 de elevi, adica de trei ori mai multi ca la un after-school privat.

La particular, programul este mult mai relaxat. Doar ca aici intr-o grupa sunt cel mult 10 scolari.  Pentru toate activitatile parintii achita 600 de lei lunar.

 


 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO