Activitatile extrascolare va cresc sansa de a gasi un job. Vezi ce urmaresc cel mai mult angajatorii

01-05-2012 10:24


Job

Voluntariatul creste probabilitatea angajarii? Este intrebarea la care nu gasesc raspuns multi dintre tinerii care isi cauta un loc de munca. Specialistii in domeniu vin insa cu o veste buna.

Gasirea unui job se dovedeste a fi de cele mai multe ori o provocare. Dar adevarata problema vine atunci cand angajatorul este interesat de experienta profesionala a tanarului. Fie ca e vorba despre ultimul job, practica sau chiar voluntariat.

"In ultima vreme angajatorii sunt mai interesati de CV-urile in care apar activitati extracuriculare", spune presedintele Forumului European al Tineretului Peter Matjasic. Reprezentantii Institutului Intercultural Timisoara sustin insa ca, din pacate, romanii nu au cultura necesara pentru a aprecia voluntariatul.

Specialistii in domeniu recomanda celor mai tineri ca pe timpul studiilor universitare sa incerce joburi in orice domeniu. Cat despre voluntariat, acestia recomanda oamenilor sa raspunda cu "Da" la orice sansa le iese in cale, pentru ca nu se stie cand acest lucru le va fi de folos.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO