ACS Recas, transformata in ACS Poli, traieste din bani publici: CLT i-a dat 4 milioane de lei

13-07-2012 15:29


Nicolae Robu

Consiliul Local Timişoara a votat astăzi aderarea municipiului Timişoara la asociaţia ACS Recaş, care s-a transformat în ACS Politehnica Timişoara.

Consilierii au votat proiectul care conţinea crearea noii societăţi, precum şi alocarea a patru milioane de lei (aproape 900.000 de euro) pentru bugetul clubului de fotbal în următorul sezon.

Şedinţa a durat două ore, iar primarul Nicolae Robu s-a confruntat cu mai mulţi contestatari ai acestui proiect. Cei mai imporftanţi au fost Adrian Orza şi Cristian Brâncovan. Fostul viceprimar al Timişoarei i-a reproşat lui Robu că este pe cale să creeze o a treia „grefă”, după cele din 2000 (cumpărarea locului echipei Dacia Piteşti) şi cea din 2002 (mutarea AEK-ului la Timişoara). Orza susţine că acum era momentul ca Timişoara fotbalistică să o ia de la zero, din liga a cincea, fără artificii şi că Robu, în calitate de fost rector al Politehnicii, trebuia să fie principala voca care să se opună proiectului „Recaş”. Cristian Brâncovan, unul dintre liderii suporterilor, i-a cerut lui Robu să prezinte un document de la FRF prin care să se ateste că noua echipă va avea drept de promovare. Asta pentru că regulamentul este interpretabil, iar garanţia verbală din partea juriştilor FRF (pe care Robu susţione că o are) nu este de ajuns.
Primarul Timişoarei a spus că vinerea viitoare se vor depune actele noii asociaţii la FRF şi că va prezenta în curând şi documentele care arată că ACS Poli nu va suferi interdicţii de promovare.
Şi Consiliul Judeţean Timiş va fi inclus în acest proiect, iar instituţia condusă de Titu Bojin va contribui la bugetul ACS Poli cu o sumă similară celei oferite de consiliul local.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO