Tara in care vedetele de cinema sunt tratate ca niste zeitati. De ce toarna fanii mii de litri de lapte pe posterele lor

Dată publicare: 29-08-2016 13:14
Dată actualizare: 01-09-2016 07:13


Rajinikanth - GETTY

VIDEO. Intr-o tara in care vedetele de cinema sunt tratate ca niste Dumnezei, exista si actori care sunt venerati ca niste ... zeitati.
 

Toate acestea se intampla in India, scrie New York Times, iar actorul Shivaji Rao Gaekwad, in varsta de 65 de ani, cunoscut sub numele de Rajinikanth, este unul dintre cei mai bine platiti in aceasta tara.

Timp de ani buni, fanii sai au scaldat la modul propriu posterele sale in zeci de mii de litri de lapte - ceea ce reprezinta un semn de adorare, fiind un obicei folosit in mod special la zeitatile hinduse.

Si, cu fiecare lansare de film a lui Rajinikanth, laptele este atat de cautat, incat in anumite parti ale tarii acesta este furat din magazine, avand drept rezultat disparitia sa, ceea ce pune in pericol copiii subnutriti - sustin autoritatile si activistii.

Cei mai infocati fani pot turna intre 40.000 si 60.000 de litri de lapte pe zi peste cartoanele si banner-ele cu Rajinikanth, in saptamanile de dupa o lansare noua de film.

S. A. Ponnusamy, presedintele unei asociatii de producatori de lapte, care se opune acestei practici, afirma ca unii fani fura laptele la primele ore ale diminetii, exact inainte ca distribuitorii sa vina sa-l ia pentru magazine.

Luna trecuta, inainte de lansarea celui mai nou film al lui Rajinikanth, "Kabali", un mare succes de box-office, asociatia producatorilor de lapte i-a cerut actorului sa condamne public acest obicei prin care se risipeste atata lapte si l-au rugat sa incurajeze donarea de sange si de organe.

La inceputul acestui an, activistul I. M. S. Manivannan l-a actionat in judecata pe Rajinikanth si pe fanii sai din Bangalore, pentru a preveni risispirea laptelui, in contextul in care rata de mortalitate infantila in statul Karnataka este foarte ridicata.

Tribunalul a emis un ordin temporar prin care actorului i se cere sa ordone fanilor sa renunte la aceasta practica. De asemenea, este de asteptat ca el sa aiba o reactie oficiala la tribunal, la audierile de luna viitoare, intr-o declaratie scrisa.

In trecut, actorul si-a certat fanii, insa acest lucru nu a folosit prea mult. "Noi nu il tratam ca pe un actor, ci ca pe un zeu", spune Rajini Santosh, presedintele Asociatiei Fanilor lui Rajinikanth din Statul Karnataka, care sustine ca are peste 15.000 de membri.

Rajini mai este de parere ca Rajinikanth este tratat ca o zeitate datorita vietii sale austere si a caracterului sau filantropic. Actorul doneaza aproape jumatate din castigurile sale catre organizatiile de caritate.

Sursa: New York Times


VIDEO PROTVPLUS.RO