Si-au sarbatorit nunta alaturi de 4.000 de refugiati sirieni. Cuplul din Turcia care a atras admiratia lumii intregi

Ultima actualizare: 08-08-2015 05:53
nunta refugiati

Doi tineri turci au ales sa-si petreaca cea mai importanta zi din viata lor alaturi de refugiatii sirieni. In loc sa sarbatoreasca cu membrii familiei lor, ei au hranit peste 4.000 de refugiati sirieni infometati.

Fethullah Üzümcüoğlu si Esra Polat au decis ca, in loc sa organizeze un banchet traditional cu prieteni si familie, sa hraneasca victimele razboiului din tara vecina. Asa ca, imbracati in mire si mireasa, cei doi s-au dus cu camioane pline de mancare intr-o zona de refugiati, unde mii de sirieni traiesc la limita subzistentei.

Ideea le-a venit de la tatal mirelui, care a fost voluntar in ultimii ani pentru o organizatie turca si a distribuit hrana sirienilor refugiati.

Mirii au reusit astfel, prin organizatia respectiva, sa asigure masa de o zi pentru 4.000 de sirieni, si au refuzat sa dezvaluie costurile suportate.

“M-am gandit ca o masa delicioasa alaturi de familie si prieteni nu este necesara, stiint ca sunt atatia oameni langa noi care au nevoie de mancare. Sunt foarte fericit ca fiul meu a acceptat ideea si a inceput o noua calatorie din viata lui printr-un gest atat de generos”, a spus tatal mirelui.

Cat despre mireasa, aceasta a fost la inceput socata, dar si-a incheiat ziua nuntii cu mare satisfactie:

“In sud-estul Turciei, exista o cultura a impartasirii cu oamenii nevoiasi. Lor le place sa-si imparta mancarea, masa, tot ce au. De aceea, mireasa a acceptat si ea. La sfarsit, a fost profund impresionata de experienta.”

Mirele a spus, la randul lui, ca a fost cel mai frumos si cel mai fericit moment din viata lui:

“Sa vezi fericirea din ochii refugiatilor sirieni este pur si simplu ceva nepretuit. Ne-am inceput calatoria inspre fericire facand alti oameni fericiti, iar asta este o senzatie minunata.”

Mirii au impartit chiar ei mancarea si si-au facut un album de nunta de-a dreptul special, alaturi de oamenii din tabara de refugiati.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO