CTP, despre rezultatul alegerilor: ”Este sfârșitul epocii Nicolae Ceaușescu”

Ultima actualizare: 27-05-2019 19:41

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Știrile ProTV, rezultatul votului de duminică, 26 mai.

 

PSD a fost învins în alegeri de PNL și a obținut jumătate din scorul de acum 3 ani, de la alegerile parlamentare, de 46%.

De asemenea, USR-PLUS i-ar putea lua fața și ar putea termina pe locul 2.

Andreea Esca și Cristian Tudor Popescu au comentat aceste evenimente.

Andreea Esca: ”Vă aşteptaţi la aceste rezultate? Care a fost surpriză?”

CTP: ”Nu m-am aşteptat. Nu m-am aşteptat ca PSD să coboare atât de mult. Procentele USR-PLUS şi PNL nu mă miră. Nu m-am aşteptat însă ca PSD să coboare, 30% este limita psihologică. Dacă au procentul cu 2 în faţă, au o problemă. Dar la 23% nu m-am aşteptat. A fost un fenomen ieşit din comun, o mobilizare care se justifică.

Spunea Dragnea de ”furtuna urii” care l-ar fi dat jos. Dragnea are tupeul să pronunţe cuvântul ”ură”. Când domnul Dragnea a spus că în 10 august a avut loc o tentativă de lovitură de stat şi că bine au făcut jandarmii că au bătut şi gazat persoanele care manifestau paşnic acolo, când Dragnea făcea listă şi anunţa că ”Facem liste cu duşmanii PSD şi ai poporului şi o să avem grijă de ei”. Când domnul Dragnea îi făcea ”şobolani” pe cei care îl contestau paşnic, în stradă... deci domnul Dragnea a fost un promotor al urii. Dragnea a vorbit despre romani şi neromâni.”

Andreea Esca: ”Dragnea s-a bazat pe cei cărora le-a mărit salariile, se aştepta să fie mai mulţi cei care vor vota pentru PSD.”

CTP: ”Păi nu a fost în stare decât să împingă până la grotesc singura extremă pe care a avut-o partidul numit PSD, incepând cu FSN, din România. Reţeta a fost pentru maimuţe antropoide. Adică, băgat banane prin gard, că pe asta au mizat. Cum promitea nea Nicu, încă 100 de lei. Dacă le băgăm banane prin gard o să le mestece şi o să ne voteze.

PSD i-a considerat pe români uşor de prostit. Dragnea a împins asta la limită, în grotesc, cu toate baliverene, minciunile incremenitoare pe care ni le-a debitat 2 ani şi jumătate domnul acesta.”

Andreea Esca: ”Care să fie lecţia acestor zile?”

CTP: ”Lecţia este aşa: Dragnea şi PSD i-au considerat pe romani fiinţe fără suflet şi fără creier. Aşa, cu mijloacele cu care au încercat să îi câştige de partea lor, sunt făpturi fără suflet şi fără creier. De aceea au pierdut alegerile.

Este sfârşitul unei epoci, a epocii Nicolae Ceauşescu.”

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO