Ultima data s-a intamplat acum 100 de ani. Ce au fotografiat oamenii de stiinta la Cernobil. FOTO

Ultima actualizare: 04-12-2014 07:01
cernobil

Pentru prima data in 100 de ani un urs brun a fost filmat la Cernobil. Animalul a fost surprins cu ajutorul unei camere speciale, pe timpul noptii. Cernobil este scena celui mai grav accident nuclear din istorie.

Oamenii de stiinta studiaza zona, evacuata dupa accidentul nuclear din 1986, pentru a intelege mai bine riscurile activitatii radioactive asupra oamenilor si animalelor salbatice. Imaginile cu ursul brun au fost obtinute de omul de stiinta Sergey Gaschak, cercetator in cadrul proiectului.

Nu este primul animal care a fost filmat in zona. Gaschak sustine ca a surprins de-a lungul timpului lincsi, lupi, misterti sau cai.

Mai mult de 100.000 de oameni au fost evacuati din jurul centralei nucleare de la Cernobil, dupa accidentul din aprilie 1986 - cel mai grav din istorie pana la incidentul de la Fukushima Daichi, din 2011.

Gaschak si echipa lui de cercetare au 15 camere instalate in apropierea centralei de la Cernobil, pentru a surprinde comportamentul animalelor salbatice in zona. Prima faza a acestui proiect va fi finalizata in 2015.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO