Cum arata un oras dupa Apocalipsa. Prima filmare cu drona de la Cernobil, la 28 de ani de la accidentul nuclear
Un regizor britanic a realizat o filmare cu drona in Pripeat, orasul-fantoma aflat la 3 km de Cernobil, evacuat complet dupa catastrofa nucleara din 1986
Danny Cooke, un tanar realizator independent de filme din Marea Britanie, a mers in vara acestui an la Cernobil, la aproape trei decenii de la accidentul nuclear. Cooke a folosit o drona pentru a realiza un filmulet de trei minute intitulat “Carte postala din Pripeat” – dupa numele orasului aflat la 3 kilometri de Cernobal.
Cu o populatie de aproape 50.000 de locuitori inainte de accidentul nuclear, Pripeat este acum complet abandonat, insa poate fi vizitat de turisti. Autoritatile ucrainene organizeaza chiar excursii in zona.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
In ciuda apocalipsei nucleare care a avut loc acum 28 de ani in zona, Pripeat nu arata ca scena unui dezastru. Dimpotriva, natura a invadat orasul si copacii se inalta printre blocuri, dupa cum demonstreaza filmul lui Danny Cooke.
Animalele transformate de radiatii. Ce au descoperit cercetatorii americani la Cernobil
Catalogat drept cel mai grav din istorie, accidentul nuclear de la Cernobil a distrus vietile a milioane de oameni. La acest lucru a contribuit si lipsa de reactie a autoritatilor care au ascuns timp de mai multe zile cumplitul dezastru. Depunerile radioactive au afectat si Romania, fiind aduse de vant.
Sursa: Pro TV
Etichete: Ucraina, film, drona, cernobil, accident nuclear,
Dată publicare:
27-11-2014 12:17