Studiu alarmant care schimba tot ce stii desprea cafea. Ce substanta controversata contine
O agentie neguvernamentala britanica atrage atentia ca multe din alimentele pe care le gasim in orice magazin, printre care si cafeaua instant, pot creste riscul de cancer.
Food Standards Agency a identificat o substanta chimica, numita acrylamida, care poate determina aparitia cancerului.
Aceasta substanta se afla in biscuiti, in cafeaua instant (ness) si in chipsuri. Chiar si un anumit tip de biscuit destinat copiilor si bebelusilor continea acest produs toxic.
Expertii avertizeaza consumatorii sa nu prajeasca foarte mult alimentele, pentru ca si aceasta prelucrare termica duce la formarea acrylamidei.
Afla daca ai voie sa bei cafea cand esti insarcinata
Ea apare in mod natural, prin prajire sau coacere la temperaturi foarte inalte, de peste 120 grade Celsius.
Desi omul a consumat de mii de ani alimente prelucrate, multe companii din industria alimentara au reactionat la acest avertisment si au anuntat ca vor schimba reteta unor produse.
Ate firme, printre care si Nestle, producatorul cafelei instant Nescafe, spune ca nu va modifica reteta pana nu vor exista dovezi clare, stiintifice, privitor la acest risc.
ONG-ul britanic a analizat 248 de esantionare preluate din diferite produse si a identificat pana acum 13 alimente care contin o cantitate mare de acrylamida. Vedeti aici lista!
Autoritatile sanitare din Marea Britanie spun insa ca nu exista un motiv real de ingrijorare, cat timp aceste produse nu sunt consumate foarte des.
Cafeaua, remediu impotriva cancerului la piele
Sursa: Daily Mail
Etichete: cafea, cancer, sanatate, alimentatie, biscuiti,
Dată publicare:
24-04-2012 15:50