O broasca a "eclipsat" lansarea sondei lunare LADEE de catre NASA


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 11:53
Categorie: Stiri Stiinta
NASA

Camerele NASA au reusit sa surprinda o broasca in timpul lansarii de vinerea trecuta a sondei lunare LADEE.

Imaginea cu broasca surprinsa in aer in timp ce sonda era trimisa in spatiu a facut inconjurul presei internationale si al retelelor sociale. Ieri, NASA a confirmat veridicitatea cadrului in care apare broasca.

"Echipa de fotografi confirma ca broasca este reala, iar imaginea a fost captata de o camera ascunsa in timpul lansarii. Nu stim in ce conditii se afla broasca acum" a explicat un oficial NASA, citat de indepedent.co.uk.

Cum a ajuns broasca acolo? Platforma de lansare de la centrul spatial Wallops din statul Virginia este prevazuta cu un bazin cu apa, de mare capacitate.

Sonda LADEE a fost trimisa pe 6 septembrie in jurul Lunii, pentru a descifra secretele atmosferei fine a satelitului natural al Terrei.

Avand la bord trei instrumente stiintifice, dintre care doua spectrometre, LADEE, care cantareste 383 de kilograme si are la bord 135 de litri de carburant, trebuie sa colecteze date detaliate despre structura si compozitia chimica a atmosferei lunare, care este foarte subtire, si sa determine daca praful ramane in suspensie in atmofera lunara.

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO