Zeci de copii au murit sufocati in masina, uitati de parinti. Un tanar de 10 ani vrea sa impiedice astfel de tragedii


Ultimul update: Vineri 30 Iunie 2017 06:52
Data publicarii: Marti 27 Iunie 2017 17:11
Categorie: Stiri Stiinta
Bishop Curry inventator la 10 ani

Un baiat de 10 ani sustine ca a gasit o solutie care ar putea salva vietile copiilor uitati in masina de catre parinti.

Bishop Curry este un baiat de 10 ani din Texas, care a descoperit un dispozitiv salvator. Bishop spera sa poate salva vietile copiilor uitati in masina de catre parintii lor.

Statisticile arata ca 39 de copii au murit in 2016 in SUA, dupa ce s-au sufocat in masina, uitati fiind de parintii lor. Conform datelor, in Texas s-a inregistrat cel mai numar al deceselor.

Bishop a decis sa creeze un dispozitiv, denumit "Oasis", dupa ce a fost martorul unui astfel de episod. Vara trecuta, un bebelus a murit dupa ce parintii l-au uitat intr-o duba, in apropierea casei micului inventator.

"Unii dintre copii adorm si sunt foarte linisiti, iar parintii se grabesc sa ajunga acasa de la munca sau la magazin, atunci am vazut ca ii uita in masina", sustine tatal lui Bishop.

Baiatul a inventat un dispozitiv care se ataseaza de scaunul masinii si poate detecta daca un copil este uitat in masina. In plus, dispozitivul are capacitatea de-a oferi aer curat si racoros copilului, pana la sosirea parintilor sau a autoritatilor.

"Ar fi un vis sa avem cat mai multe inventii care ar putea salva cat mai multe vieti", a declarat micul inventator.

In vederea realizarii inventiei sale salvatoare, Bishop recunoaste ca a fost ajutat de tatal sau care lucreaza ca inginer pentru o importanta companie de autoturisme.

Acum spera sa obtina banii necesari pentru a-si pune in practica ideea.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO