Descoperire fascinantă în Israel. Ce i-a intrigat pe arheologi


Ultimul update: Miercuri 23 Octombrie 2019 15:33
Data publicarii: Miercuri 23 Octombrie 2019 15:16
Categorie: Stiri Stiinta
israel

Arheologii israelieni au descoperit o biserică bizantină veche de 1.500 de ani într-un cartier din vestul Ierusalimului, a anunţat miercuri Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi (AIA).

Biserica, decorată cu mozaicuri ornamentale şi inscripţii greceşti, a fost descoperită în Ramat Beit Shemesh, potrivit AIA şi Muzeului Pământurilor Biblice din Ierusalim. Muzeul va expune descoperirile rezultate în urma săpăturilor în cadrul unei expoziţii publice ce va fi deschisă miercuri seara.

Mozaicurile reprezintă frunze, fructe, păsări şi elemente geometrice. Pereţii bisericii sunt decoraţi cu fresce colorate, iar "stâlpii prezintă capiteluri impresionante, dintre care unii ar putea fi importaţi", se arată în comunicatul de presă.

Arheologii, care au efectuat săpăturile în ultimii trei ani, au fost intrigaţi de o inscripţie din curtea interioară potrivit căreia biserica era dedicată unui "martir glorios".

Mai multe imagini în galeria foto

Şeful lucărilor de excavare, Benjamin Storchan, a declarat că "identitatea martirului nu este cunoscută, însă opulenţa excepţională a structurii şi inscripţiile acesteia sugerează faptul că această persoană era o figură importantă".

"Doar câteva biserici din Israel au fost descoperite cu cripte complet intacte", a adăugat el. "Cripta a servit drept o cameră de înmormântare subterană unde s-au aflat rămăşiţele martirului", a mai spus el.

Biserica se întinde pe o suprafaţă de circa 1.500 de metri pătraţi şi include elemente arhitecturale bizantine tipice, precum un pronaos, o curte şi un atrium, potrivit lui Storchan.

Ministerul Construcţiilor şi Locuinţelor a investit aproximativ 7 milioane de shekeli (2 milioane de dolari) în acest proiect, ca parte a săpăturilor, lucărilor de conservare şi dezvoltare a parcurilor arheologice în cadrul construcţiei unui nou cartier.

Carnagiu în Anglia. 39 de cadavre găsite într-un camion din Bulgaria. Reacția premierului
Un criminal, identificat după ce a fost surprins de camere aruncând cadavrul la gunoi
Descoperire istorică despre omul care l-a condamnat la moarte pe Iisus
FULLSCREEN
Descoperire fascinantă în Israel. Ce i-a intrigat pe arheologi
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO