Ce o sa fie la moda pe Planeta Rosie. NASA a prezentat prototipul costumulului care va fi purtat de astronauti pe Marte

Ultima actualizare: 04-05-2014 06:55
Costumul spatial Z2

Agentia spatiala americana NASA a prezentat elemente de imbracaminte esentiale pentru viitorii astronauti care vor dori un nou "look" in primele lor zboruri pe Marte.

Conform BBC News, noul costum se numeste Z-2 si este doar un prototip, insa elementele sale de baza vor fi incorporate in costumele care vor fi purtate de primii oameni care se vor plimba pe Planeta Rosie. Acest costum va folosi embleme si fire luminoase, care vor putea fi personalizate, in functie de utilizator. Aceasta tehnologie a fost aleasa in urma unui vot public si a obtinut 63% din preferinte, in detrimentul celorlalte doua variante.

Anumite parti ale costumului Z-2 vor fi construite prin imprimantele 3D, iar laserele 3D vor scana fiecare costum, astfel incat marimile sa se potriveasca perfect cu ale astronautilor.

In 2012, NASA a lansat costumul Z-1, care semana putin cu imbracamintea purtata de Buzz Lightyear, personajul principal din filmul de animatie Toy Story.

"Fiecare versiune a costumelor din seria Z va contine tehnologie de ultima ora, care, intr-o zi, va fi folosita in costumul care va fi purtat de primul om care va merge pe Planeta Rosie." - precizeaza NASA.

Cat despre versiunea Z-2, acesta "aduce un omagiu tuturor vechilor costume spatiale, in timp ce, in acelasi timp, incorporeaza elemente subtile ale viitorului."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO