Victor Piturca: Becali trebuie sa inteleaga ca el nu este Steaua

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Victor Piturca l-a atacat e finantatorul echipei din Ghencea, dupa ce si-a dat demisia din functia de antrenor. Fostul selectioner sustine ca pleaca fara sa ia un euro pentru ca n-avea contract semnat.
 

Confirma insa ca a vrut liniste si a cerut garantii. Replica nu s-a lasat mult asteptata. Becali promite ca abia de acum inainte o sa taca, dar nu o sa isi faca bagajele, asa cum spera multi.

Gigi Becali si Victor Piturca fac ping-pong cu declaratiile. Daca duminica finantatorul Stelei marturisea ca antrenorul i-a cerut sa puna gaj un teren de zeci de milioane de euro ca sa nu mai faca declaratii in stilul lui, astazi fostul selectioner a insistat sa ii dea replica.

Piturca nu neaga faptul ca i-ar fi cerut lui Becali o parcela. Doar ca din punctul lui de vedere pamintul nu valoreaza cat spune miliardarul.

Situat in afara Capitalei dar in zona Pipera Tunari, terenul cerut drept garantie de Piturca (un lot de 10 hectare) valoreaza 20 de miliaone de euro in ochii lui Becali si doar 5 milioane in cei a lui Piturca.

Citește și
Victor Piturca
Razboi in paradisul din Ghencea. Victor Piturca, pe picior de plecare
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Valoarea de piata poate fi oricare, spun agentii imobilirari. Acum terenul are un pret mic, poate chiar apropiat de cel sustinut de Piturca. Daca insa criza trece, Becali ar putea obtine banii pe care ii cere pe el.

Ca sa ii arate lui Becali ca nu banii il fac pe el, fostul selectioner a marturisit ca nu semnase un contract ca sa antreneze Steaua, drept urmare nu mai are cum sa emita pretentii financiare. Are insa o banuiala ca Becali a actionat in mod voit.

La randul lui Gigi Becali da de inteles ca Piturca si apropiatii lui ar fi vrut de fapt sa il alunge pe el din Ghencea.

Iata cele mai importante declaratii ale fostului antrenor al Stelei, Victor Piturca:

*Nu am mai vorbit de un an si trei luni si nu as fi facut-o nici acum daca Gigi Becali nu vorbea si spunea niste tampenii caracteristice lui, in care facea referire la zeci de milioane de euro, bani care, spunea el, i-as fi cerut eu, sau mi-ar fi revenit mie daca el ar fi vorbit.

*Gigi Becali facea referire la 30, 40 de milioane de euro, bani care mi-ar fi revenit mie daca el vorbea ceva. Nu am cerut acesti bani.

*In vara, dupa ce Steaua a terminat Campionatul, Gigi Becali mi-a dat telefon (el nu ar fi vrut sa vin antrenor la Steaua, dar cred ca ultima solutie era sa vin eu acolo).

*M-a asigurat ca va fi totul in regula, ca nu se va intampla absolut nimic. Am crezut in acel moment ca era de datoria mea sa vin la Steaua.

*Steaua a trecut in ultimii ani prin momente foarte dificile numai si numai din cauza lui Gigi Becali.

*I-am explicat si se parea ca a inteles, ca intelege.
Am acceptat. Am vrut un salariu de 600.000 de euro, el mi-a spus ca nu are bani, ca imi da doar 300.000 si ca daca ne calificam in Liga Campionilor imi da si mie un procent de acolo.

*Bani nu erau, jucatorii nu erau platiti de cateva luni. I-am si spus ca daca suporterii nu ma vor eu voi renunta.
Am reusit intr-un timp scurt sa vina lumea la stadion, sa formez un lot, spun eu bun.

*Au fost adusi 13 jucatori cu 2,4 milioane de euro, minus 1,3 milioane de euro cat a costat Toja. Asta-i adevarul.

*Gigi Becali mi-a promis ca voi avea la dispozitie 50 de milioane de euro pentru transferuri. Nu au venit acesti bani si l-am inteles.

*Joi seara l-am sunat si a venit la stadion unde am discutat 2-3 ore in birou. I-am spus: Am crezut ca intelegerea noastra se va baza pe sinceritate si incredere, dar vad ca nu se poate cu tine sa fac performanta. I-am zis sa nu incerce sa ma umileasca cum a facut el cu multi alti antrenori.

*Daca acum s-a intamplat asa, ce se intampla peste o luna, ce se intampla daca pierdeam cu Branestiul sau ce se intampla daca pierdeam in Liga Europa? Iesea el iar la televizor si ne umilea.

*De aia i-am spus ca eu vreau garantie acel teren, care cred ca valoreaza 3-4 milione de euro. Si sa punem clauze, iar daca te bagi la echipa, daca imi umilesti jucatorii sau pe noi, atunci luam aceasta garantie si plecam. Asta a fost ultimatumul meu. Asta am dorit eu. Dar el a spus ca nu poate face asta. Atunci ne-am dat mana, am decis ca staful sa mearga cu echipa si asta a fost totul

*Nu voi intarata niciodata suporterii impotriva lui Gigi. Le-am spus ca Gigi nu va insemna niciodata Steaua. Ei, suporterii, trebuie sa iubeasca culorile si atat.

*Gigi a inceput sa se schimbe cand a venit Meme Stoica, atunci au inceput perversiunile. Atunci s-a schimbat. Asa a fost sa fie. Am avut un mare rol in venirea lui la Steaua, iar el il lasa pe Stoica sa vorbeasca urat de mine.

*Daca eu nu eram de acord, Mihai Stoica nu venea niciodata in Ghencea. De atunci s-a schimbat Becali, dupa ce au venit milioane de euro, iar oamenii au inceput sa-l iubeasca.

*Nu stau asa bine cu banii cum credeti voi. Nu am nicio oferta acum. M-a sunat Loti Boloni: uite iti dau agentul meu si e un club acum, iti da 1,5 milioane. I-am spus Loti nu vin, stii ca eu sunt mai comod, sunt ai mei aici, mie imi place in Romania.

* Pe Gigi Becali l-am cunoscut cand mi l-a prezentat Giovanni Becali si mi-a spus ca are nevoie de bani. I-am dat bani cu imprumut. M-a deranjat ca acum a spus ca Piturca nu are caracter. M-a deranjat foarte tare, el stie ca nu-i luam banii. El nu m-a ajutat cu nimic, mi-a dat mereu in cap.

* Regret ca mi-am lasat jucatorii singuri. Le-am explicat ce inseamna viata de fotbalist, i-am lasat la Steaua, nu la Chiajna sau la alta echipa, trebuie sa ajunga sa joace la cel mai inalt nivel.

Victor Piturca i-a anuntat duminica dimineata pe jucatori ca isi da demisia si odata cu el ia tot stafful tehnic. Vestea i-a iritat pe cei din galeria Stelei care s-au strans in fata stadionului ca sa il induplece. La intalnire a fost chemat si fintatorul.

Gigi Becali a declarat imediat dupa demisia de duminica ca Piturca i-a cerut un teren de 36 de milioane de euro plus 5 milioane de euro pentru a se asigura ca patronul nu va mai vorbi despre echipa si despre suporteri.

Insa, un bun prieten si colaborator al lui Piturca, Gabi Boldici, a declarat pentru Sport.ro ca fostul antrenor al Stelei nu a cerut niciodata un teren de 36 de milioane de euro. Citeste declaratia acestuia pe www.sport.ro!

 

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Steaua, fara antrenor! Victor Piturca si-a dat demisia
Steaua, fara antrenor! Victor Piturca si-a dat demisia

UPDATE: La revedere si drum bun. Victor Piturca si-a dat demisia de la Steaua, iar Gigi Becali a ramas cu terenul de zeci de milioane de euro pe care i l-a cerut antrenorul drept gaj, ca sa se abtina de la comentarii.

Razboi in paradisul din Ghencea. Victor Piturca, pe picior de plecare
Razboi in paradisul din Ghencea. Victor Piturca, pe picior de plecare

Iubirea dintre finantatorul Gigi Becali si antrenorul Victor Piturca este pusa la grea incercare, dupa doar 50 de zile de liniste aparenta. Piturca nu a insotit echipa in deplasare, pentru meciul de la Brasov.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.