Tatăl lui Djokovic își apără fiul: "Novak este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea şi ipocrizia"

Ultima actualizare: 06-01-2022 13:47
Tatăl lui Djokovic își apără fiul:
Profimedia

Srdjan, tatăl lui Novak Djokovic, susține că liderul ATP a devenit simbolul şi liderul lumii libere, după ce s-a deplasat în Australia fără a fi vaccinat împotriva Covid-19.

Într-un interviu acordat publicației sârbe Telegraf, Djokovic Senior a comentat situația în care se găsește Nole, căruia autoritățile nu i-au permis să intre în Australia, deși sârbul primise asigurări că va putea juca la Australian Open chiar dacă nu este vaccinat anti-Covid-19.

"Fiul meu este captiv în seara asta în Australia, dar nu a fost niciodată atât de liber. Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere, a naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate", a declarat, într-un interviu pentru ziarul sârb Telegraf, Srdjan Djokovic.

El consideră că fiul său este "cel mai bun tenismen şi sportiv din toate timpurile” şi susţine că la adresa lui Novak a fost o lipsă de respect, deoarece provine dintr-o "ţară mică".

"Îl putem întemniţa în seara asta, mâine îl putem încătuşa, dar adevărul este că apa mereu găseşte drumul. Novak este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul căruia se roagă şi de banii lor”, a mai spus Djokovic senior.

Miercuri, Novak Djokovic nu a primit permisiunea de intra pe teritoriul Australiei şi viza sa a fost anulată.

Numărul 1 mondial a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. - 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, până când va putea părăsi ţara.

El a făcut apel şi acesta va fi judecat luni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO