Simona Halep si Horia Tecau, printre noii ambasadori ai turismului. Halep: "Sunt un produs 100% romanesc"

Dată publicare: 07-07-2014 16:03
Dată actualizare: 10-07-2014 07:21


Simona Halep, campionul olimpic la sabie, Mihai Covaliu, violonistul Alexandru Tomescu si 3 alti tineri de succes sunt, de luni, ambasadori ai turismului romanesc. Vor promova obiectivele noastre turistice, in strainatate.

Abia intoarsa de la Wimbledon, unde a ajuns pana in semifinale, Simona Halep spune ca se considera un produs 100 la suta romanesc si nu intentioneaza sa se mute din tara.

 "Vreau sa multumesc Romaniei si tuturor romanilor pentru acest titlu. Sunt un produs 100% romanesc in sport. O sa raman in Romania totdeauna si o sa dau tot ce pot pentru romani", a declarat Simona Halep.

Cei 6 tineri au primit pasapoarte diplomatice si vor partipa la o caravana europeana de promovare a brandului turistic romanesc, dar si la targuri internationale de profil.

Alexandru Tomescu, unul dintre cei mai renumiti violonisti la nivel mondial care interpreteaza arii celebre la nepretuita vioara Stradivarius, vrea sa promoveze turismul cultural.

Alexandru Tomescu:Nu stiu cat de constienti suntem noi ca, din punct de vedere cultural, putem sta alaturi de oricine vrem noi pe orice scena din lume, fara nici cea mai mica stanjeneala. Turismul cultural cred ca ar putea prinde contur mult mai bine in Romania de astazi.

Colegul Simonei, tenismenul Horia Tecau, castigator la Wimbledon la dublu mixt, are deja o lista de destinatii pe care le va prezenta strainilor.

Acest act ma va ajuta foarte mult in calatoriile mele, pentru ca intentionez sa joc inca multi ani de acum incolo. Le multumesc familiei si antrenorilor. Datorita familiei, am cunoscut toata Romania, si acum cand promovez tara chiar o fac cu sinceritate, pentru ca am cunoscut aceste locuri”, a spus, la randul sau Horia Tecau.

Informaticianul Ionut Budisteanu a fost desemnat anul trecut unul dintre cei mai influenti 10 tineri din lume de renumita publicatie americana Time.

Ionut Budisteanu: “De acum am inceput sa invatam sa ne vindem pe noi insine. Pentru ca avem o tara foarte frumoasa, dar nu am stiut sa ne vindem strainilor.

Tot luni au fost numiti ambasadori ai turismului fostul campion olimpic si actual antrenor al lotului national de scrima Mihai Covaliu si studenta romana de origine roma Alina Ciuciu, care studiaza dreptul la universitatea Sorbona, dupa ce a ajuns in Franta clandestin impreuna cu parintii.

"Aceasta onoare inseamna foarte mult pentru noi si este o mare responsabilitate, de care ne vom achita in continuare, cum am facut-o si pana acum", a spus si Mihai Covaliu.

Victor Ponta: “Daca as reusi sa-i conving sa vina toti 6 ministri in guvern, as face-o cu siguranta.”

Nadia Comaneci, Maia Morgentern, Dan Puric, Oana Pellea, Elisabeta Lipa sau Helmuth Duckadam au fost si ei desemnati anul acesta ambasadori ai turismului romanesc.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO