Simona Halep castiga finala Bucharest Open in doar 47 de minute. Victoria fantastica obtinuta in fata Anastasjiei Sevastova

17-07-2016 17:13


Simona Halep

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, principala favorita, a castigat turneul BRD Bucharest Open (WTA), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, cu un categoric 6-0, 6-0 in finala cu letona Anastasija Sevastova, cap de serie numarul sapte.

A fost o finala fara istoric la BRD Bucharest Open, fiind prima in care Halep s-a impus in doar 47 de minute fara sa piada vreun ghem, relateaza News.ro.

Halep si Sevastova au oferit publicului de la Arenele BNR evolutii opuse total. Romanca a fost concentrata, agresiva, cu un bun serviciu si i-a iesit aproape totul. De partea cealalta a fielului, Anastasijei Sevastova nu i-a iesit nimic in ultimul act al turneului de la Bucuresti, dupa o saptamana in care a aratat un joc solid. Ea a avut mari dificultati in a pune mingea in terenul avdersarei, iar cand a facut-o a primit o replica tare din partea Simonei Halep.

Cu doar zece puncte castigate, Sevastova a cedat la zero primul set, in putin peste 20 de minute. Evolutia dezamagitoare a jucatoarei din Letonia a continuat si in setul al doilea, care s-a incheiat cu acelasi scor, 6-0, pentru Halep, dupa 47 de minute.

Halep a mai castigat 12 turnee, la Madrid (Premier Mandatory), in acest an, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele sase in 2013.

Ea a mai jucat opt finale, Toronto, Rogers Cup (ambele de categorie Premier 5), in 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.

Castigatoarea trofeului va primi 43.000 de dolari si 280 de puncte WTA.

Simona Halep a castigat prima editie a turneului de la Bucuresti, cea din 2014. Pentru Halep va urma cel mai probabil participarea la Rogers Cup, la finalul acestei luni.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO