România - Irlanda de Nord, 1-1. Tricolorii ratează dramatic victoria în primul meci din noua ediție a Ligii Națiunilor

Romania final
Pro TV

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor, la debutul lui Mirel Rădoi ca selecţioner.

România a scăpat printre degete o victorie pe care o merita şi pe care nu a reuşit să şi-o asigure din timp, în ciuda faptului că a jucat mai bine de o repriză cu un om în plus.

George Puşcaş (25) a marcat golul tricolorilor, iar Gavin Whyte a adus egalarea (86), la singura ocazie a nord-irlandezilor în acest meci. Josh Magennis a fost eliminat în min. 39, iar România a avut două bare în acest meci.

Desfășurarea partidei România - Irlanda de Nord

 

Minutul 90+6: Fluier final. România încheie la egalitate primul meci din noua ediție a Ligii Națiunilor. 

Minutul 90: România pune presiune, în căutarea golului care să aducă victoria.

Citește și
Fost fotbalist din Vaslui, trimis în arest la domiciliu după ce a bătut doi polițiști. A fost închis cinci luni
Fost fotbalist din Vaslui, trimis în arest la domiciliu după ce a bătut doi polițiști. A fost închis cinci luni
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Minutul 86: Gol Irlanda de Nord! Whyte egalează cu o lovitură de cap.

Minutul 73: Bară România! Bancu a centrat în șase metri, iar Corry Evans a respins în stâlpul din dreapta porții lui Peacock.

Minutul 68: Nicolae Stanciu a primit în marginea careului și a trimis puternic la colțul lung, dar portarul advers a reușit să respingă.

Minutul 54: Cicâldău a centrat bine în careu, Pușcaș s-a înălțat și a reluat cu capul, dar Peacock a intervenit la limită.

Minutul 46: A început a doua repriză.

Minutul 45+1: Pauză pe Arena Națională.

Minutul 42: Primul cartonaș galben pentru naționala noastră. Ianis Hagi a fost avertizat.

Minutul 39: Cartonaș roșu! Arbitrul l-a trimis la cabine pe Josh Magennis, după o lovitură dură cu cotul.

Minutul 25: Gol România! Pușcaș deschide scorul, după o pasă de la Chiricheș.

Minutul 13: Primul cartonaș galben al meciului. Josh Magennis este avertizat de arbitrul François Letexier.

Minutul 1: A început meciul.

România - Irlanda de Nord live

UPDATE: România, la primul meci cu Mirel Rădoi selecţioner, începe meciul cu Irlanda de Nord, vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Liga Naţiunilor la fotbal, cu Puşcaş şi Alibec în atac.

Cei doi atacanţi vor fi susţinuţi de Ianis Hagi. Rădoi a optat pentru o linie de mijloc cu Maxim, Cicâldău şi Stanciu.

În centrul apărării se vor afla Chiricheş şi Toşca, în timp ce pe flancuri vor juca doi fotbalişti care provin din mijlocaşi, Hanca, respectiv Bancu.

Echipele de start în România - Irlanda de Nord

 

România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 4. Sergiu Hanca, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 3. Alin Toşca, 11. Nicuşor Bancu - 10. Alexandru Maxim, 22. Alexandru Cicâldău, 23. Nicolae Stanciu - 14. Ianis Hagi - 9. George Puşcaş, 7. Denis Alibec.

Selecţioner: Mirel Rădoi.

Rezerve: 1. Florin Niţă, 16. David Lazar - 2. Alexandru Creţu, 5. Ionuţ Nedelcearu, 8. Dan Nistor, 13. Florin Ştefan, 15. Andrei Burcă, 17. Ciprian Deac, 18. Florinel Coman, 19. Gabriel Iancu, 20. Sergiu Buş, 21. Dragoş Grigore.

Irlanda de Nord: 1. Bailey Peacock-Farrell - 17. Paddy McNair, 20. Craig Cathcart, 4. Daniel Ballard - 14. Stuart Dallas, 8. Steven Davis (căpitan), 13. Corry Evans, 3. Jamal Lewis - 21. Josh Magennis, 6. George Saville - 16. Conor Washington.

Selecţioner: Ian Baraclough.

Rezerve: 12. Michael McGovern, 23. Trevor Carson - 2. Michael Smith, 5. Conor McLaughlin, 7. Niall McGinn, 9. Liam Boyce, 10. Kyle Lafferty, 11. Shane Ferguson, 15. Jordan Thompson, 18. Gavin Whyte, 19. Joel Cooper, 22. Shayne Lavery.

România - Irlanda de Nord, LIVE la PRO TV

 

Momentul așteptat de toți suporterii naționalei a sosit: de la ora 21:45, Mirel Rădoi debutează pe banca echipei României în primul meci din grupa 1 a Ligii B din Liga Națiunilor.

România - Irlanda de Nord

Meciul este transmis LIVE pe PRO TV și, de asemenea, pe ProTV Plus.ro și Voyo.ro.

România face parte din Divizia B a competiţiei, Grupa 1, alături de Irlanda de Nord, Austria şi Norvegia. După meciul cu Irlanda de Nord, pentru tricolori urmează duelul cu Austria, care va avea loc luni, 7 septembrie, ora 21.45, în direct la PRO TV.

Ultima oară când naţională României a întâlnit Irlanda de Nord a fost în preliminariile pentru Campionatul European din 2016. Atunci, tricolorii reuşeau să iasă neînvinşi din dublă. România se impunea pe teren propriu cu 2-0 (Paul Papp 74', 79'), iar în Irlanda de Nord meciul se încheia 0-0.

După ce în urma tragerii la sorți, antrenorul declara pentru PRO X: ”Este o grupă echilibrată, o să facem tot posibilul să terminăm pe primele două locuri.”

Irlanda de Nord se găsește într-o situație asemănătoare, antrenorul, Ian Baraclough, fiind la primul meci la cârma echipei, după ce a condus naționala U21.

Cei doi antrenori s-au întâlnit anul trecut când echipa U21 învingea reprezentativa Irlandei de Nord cu 3-0 într-un meci care a avut loc pe stadionul din Voluntari.

Acoperişul Arenei Naţionale va fi tras la meciul România - Irlanda de Nord

 

Acoperişul Arenei Naţionale va fi tras la meciul naţionalei cu Irlanda de Nord, conform deciziei luată şedinţa tehnică desfăşurată vineri.

De asemenea, la meciul de vineri seară, "tricolorii" vor juca în galben, iar nord-irlandezii în verde,

Pe de altă parte, vineri dimineaţă, la cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia, a avut loc testarea COVID oficială pentru meciul cu Austria, de luni, 8 septembrie.

Aceeaşi instituţie medicală acreditată de UEFA pentru competiţiile sale a trimis reprezentanţi care au recoltat probe, astfel încât delegaţia noastră să poată intra sâmbătă în Austria pentru partida nr. 2 din Liga Naţiunilor.

"Tricolorii" şi-au ales numerele

 

Alexandru Maxim va evolua cu numărul 10, Denis Alibec are numărul 7, în timp ce Ianis Hagi evoluează cu 14.

Numerele "tricolorilor" sunt următoarele:

1. Florin Niţă ● 2. Alexandru Creţu ● 3. Alin Toşca ● 4. Sergiu Hanca ● 5. Ionuţ Nedelcearu ● 6. Vlad Chiricheş ● 7. Denis Alibec ● 8. Dan Nistor ● 9. George Puşcaş ● 10. Alexandru Maxim ● 11. Nicuşor Bancu ● 12. Ciprian Tătăruşanu ● 13. Florin Ştefan ● 14. Ianis Hagi ● 15. Andrei Burcă ● 16. David Lazar ● 17. Ciprian Deac ● 18. Florinel Coman ● 19. Gabriel Iancu ● 20. Sergiu Buş ● 21. Dragoş Grigore ● 22. Alexandru Cicâldău ● 23. Nicolae Stanciu.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Mirel Rădoi și Adrian Mutu debutează vineri ca antrenori ai echipelor naționale, în direct, la PRO TV!
Mirel Rădoi și Adrian Mutu debutează vineri ca antrenori ai echipelor naționale, în direct, la PRO TV!

Momentul așteptat de toți suporterii naționalei a sosit: vineri seară, de la ora 21:45, Mirel Rădoi va debuta pe banca echipei României în primul meci din grupa 1 a Ligii B din Liga Națiunilor.

Fost fotbalist din Vaslui, trimis în arest la domiciliu după ce a bătut doi polițiști. A fost închis cinci luni
Fost fotbalist din Vaslui, trimis în arest la domiciliu după ce a bătut doi polițiști. A fost închis cinci luni

Un fost jucător de fotbal din Vaslui, arestat pentru ultraj, a fost trimis în arest la domiciliu. Marius Pîndaru a bătut doi polițiști care i-au cerut declarația pe proprie răspundere, necesară în perioada stării de urgență.

Zece copii care jucau fotbal au murit loviţi de fulger
Zece copii care jucau fotbal au murit loviţi de fulger

Zece copii care se adăposteau de ploaie în timpul unui meci de fotbal din nordul Ugandei au murit după ce au fost loviţi de fulger, a anunţat vineri poliţia.

Star al echipei Manchester United, infectat cu coronavirus. Care este starea jucătorului
Star al echipei Manchester United, infectat cu coronavirus. Care este starea jucătorului

Mijlocașul echipei Manchester United, Paul Pogba, și starul formației Tottenham, Tanguy Ndombele, au fost depistați cu coronavirus, fiind nevoiți să se retragă din lotul naționalei de fotbal a Franței, scrie Daily Mail.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.