Lionel Messi a anunțat unde va juca sezonul următor. „Nu eram fericit și am vrut să plec”

Ultima actualizare: 04-09-2020 19:44
Messi
Getty

Lionel Messi a confirmat că va rămâne la FC Barcelona până la finalul sezonului următor, într-un interviu oferit pentru Goal.com.

Messi a povestit versiunea sa despre ultimele evenimente privind despărțirea sa de FC Barcelona.

„Nu eram fericit și am vrut să plec. Nu mi s-a permis acest lucru în niciun fel și voi rămâne la club pentru a nu intra într-un litigiu legal”, a declarat fotbalistul argentinian.

“M-am gândit şi eram sigur că sunt liber să plec, preşedintele a spus mereu că la finalul sezonului pot decide dacă rămân sau nu. Acum ei se agaţă de faptul că nu am spus asta înainte de 10 iunie, când de fapt la 10 iunie încă jucam în LaLiga, în contextul acestui coronavirus teribil. Şi acesta este motivul pentru care voi continua la club. Acum voi continua la club pentru că preşedintele m i-a spus că singura cale pentru ca eu să plec este plata clauzei de 700 de milioane de euro, iar acest lucru este imposibil”, a adăugat el.

Fotbalistul a spus că dorește să plece liber de contract de la Barcelona, iar pentru asta trebuia să meargă în instanță, ceea ce nu își dorea.

„Exista o altă cale (de a pleca) de a merge în instanță. Nu aş merge niciodată la tribunal împotriva Barelonei, pentru că este clubul pe care îl iubesc. Barça mi-a dat totul și eu i-am dat totul. Știu că nu mi-a trecut niciodată prin cap să-l duc pe Barça în instanță”, a explicat Messi.

Atacantul argentinian anunţase în urmă cu zece zile conducerea clubului că vrea să plece.

Tatăl lui Messi: Clauza de reziliere de 700 de milioane de euro nu este valabilă

 

Clauza de reziliere de 700 de milioane de euro din contractul lui Lionel Messi cu FC Barcelona nu este valabilă, a afirmat vineri Jorge Messi, tatăl şi agentul jucătorului, într-un comunicat adresat Ligii spaniole de fotbal (La Liga), transmite presa internaţională.

Potrivit comunicatului lui Jorge Messi, clauza de reziliere a expirat la finalul sezonului trecut, astfel că atacantul poate să plece ca jucător liber de contract.

Contractul lui Messi nu specifică o dată la care trebuie exercitată opţiunea de a pleca, doar faptul că acest lucru trebuie făcut la finalul sezonului, susţine tatăl fotbalistului.

"Noi nu ştim ce contract a fost analizat (de la Liga - n. r.) şi pe ce bază s-a conchis că acesta are o "clauză de reziliere" aplicabilă din momentul în care jucătorul decide să procedeze la ruperea unilaterală a acestuia, începând de la finalul sezonului 2019-2020", începe comunicatul trimis de Jorge Messi.

"Acest lucru se datorează unei erori evidente din partea dvs. Între-adevăr, aşa cum semnalează literal clauza 8.2.3.6 din contractul semnat între club şi jucător: această indemnizaţie nu se aplica în caz de rupere a contractului prin decizia unilaterală a jucătorului începând de la finalul sezonului 2019-2020", adaugă comunicatul.

"Este deci evident că indemnizaţia de 700 de milioane de euro, prevăzută în clauza anterioară 8.2.3.6, nu se aplică în niciun caz", conchide acest text.

La Liga a reacţionat după comunicatul lui Jorge Messi, repetând ceea ce a afirmat în urmă cu cinci zile: "Acest răspuns (trimis de anturajul lui Messi - n. r.) dezvăluie şi confirmă interpretarea scoasă din context şi departe de litera contractului (...)"

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO