România - Germania 2-4, în semifinala EURO U21. Nemții au înscris de două ori în ultimele minute

Romania - Germania
Getty

România U21 - Germania U21. Naționala antrenată de Mirel Rădoi a fost învinsă, scor 4-2, de Germania, în semifinala EURO U21.

România - Germania: Selecţionata României a fost învinsă de Germania cu scorul de 4-2 (1-2), joi seara, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, pe Stadionul Renato Dall'Ara din Bologna.

Tricolorii au făcut un nou meci memorabil, în ciuda unei căderi pe final, în urma căreia Germania, campioana en titre, a reuşit să se impună.

Nadiem Amiri (21, 90+4) şi Luca Waldschmidt (51 - penalty, 90) au marcat pentru învingători, iar George Puşcaş a înscris golurile României (26 - penalty, 44).

Efortul depus de jucătorii români pe o căldură sufocantă şi ziua în plus de odihnă pe care a avut-o Germania s-au văzut pe finalul jocului, când câteva erori ale tricolorilor au făcut diferenţa.

Citește și
nationala de tineret, germania
Cum au fost surprinși jucătorii Germaniei înainte de semifinala Euro U21 cu România
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

România a făcut o primă repriză remarcabilă şi conducea Germania cu 2-1 la pauză, dar scorul putea fi şi mai mare în favoarea noastră.

Campionii au început mai bine şi Oeztunali a fost blocat de Paşcanu (8), dar jucătorii antrenaţi de Mirel Rădoi au răspuns imediat şi Ivan a avut o oportunitate, dar reluarea sa l-a nimerit pe Puşcaş (12). Oeztunali (19) şi-a încercat din nou şansa de la 16 metri, dar Radu a reţinut.

Man a fost blocat în careul advers (21), la o mare ocazie de gol, iar pe contraatac Germania a marcat prin Amiri, cu un şut printre picioarele lui Paşcanu (21).

România a început un adevărat forcing şi a egalat la scurt timp prin Puşcaş (26), dintr-un penalty obţinut de Hagi, faultat în careu de Baumgartl, decizia fiind luată după arbitrajul video.

Portarul german a intervenit providenţial la şutul de la 25 de metri al lui Băluţă (30), iar Puşcaş a fost blocat în unghi la continuare. Puşcaş a adus România în avantaj, al capătul unei faze memorabile: Hagi a recuperat la centrul terenul şi a trimis o minge lungă pentru Ivan, acesta a centrat perfect, iar Puşcaş a trimis imparabil cu capul în plasă (44).

România putea avea un avantaj şi mai mare la pauză, dar mingea trimisă cu capul de Puşcaş din centrarea lui Ştefan a fost respinsă extraordinar de Nuebel (45+4).

Germania a început mai bine repriza secundă, iar în min. 51 a reuşit egalarea, după o greşeală a lui Ianis Hagi, care l-a ţinut în careu pe Dahoud, iar Luca Waldschmidt a transformat penalty-ul, deşi Radu a fost pe minge.

România nu a mai reuşit să îşi creeze ocazii în partea secundă, iar Radu (53) a salvat în faţa lui Luca Waldschmidt la numai câţiva metri. Acelaşi Waldschmidt a ratat din poziţii ideale (71, 83), Nmecha a irosit şi el o ocazie uriaşă (86), după o greşeală a lui Nedelcearu.

Germania a făcut diferenţa în ultimele minute, după două faulturi ale lui Paşcanu, Waldschmidt marcând în min. 90, bară-gol, iar Amiri (90+4), direct din lovitură liberă de la 18 metri.

România a pierdut un meci, dar a câştigat o calificare la Jocurile Olimpice după 56 de ani şi o echipă de viitor, care a realizat o performanţă istorică, o semifinală de Campionat European în care a jucat de la egal la egal cu campioana.

România U21 - Germania U21 live text:

MINUTUL 90+5: FINAL de meci, Germania merge în finală.

MINUTUL 90+3: GOL Germania, un nou gol din lovitură liberă de la 20 de metri.

MINUTUL 90+1: Lovitură liberă de la 20 de metri pentru Germania, iar Pașcanu este eliminat, pentru fault din postura de ultim apărător.

MINUTUL 88: GOL Germania, nemții înscriu din lovitură liberă, de la 20 de metri.

MINUTUL 86: O nouă ratare colosală pentru Germania, din 6 metri, singur cu portarul.

MINUTUL 85: Waldschmidt ratează incredibil, din 7 metri.

MINUTUL 70: Waldschmidt trage din careu, în diagonală, la câțiva centimetri de bară.

MINUTUl 55: Florinel Coman intră în locul lui Andrei Ivan.

MINUTUL 53: Waldschmidt este aproape de un nou gol, dar Radu se opune.

MINUTUL 50: 2-2, Germania egalează după ce Ianis Hagi a comis penalty.

MINUTUL 45+6: Pauză, conducem cu 2-1 la jumătatea meciului.

MINUTUL 45+4: Ocazie colosală pentru România! Pușcaș trimite o nouă lovitură de cap, spre colțul lung, din 5 metri, însă portarul german respinge miraculos în corner.

MINUTUL 45: GOL PUȘCAȘ. Andrei Ivan centrează de pe partea stângă, iar Pușcaș trimite o lovitură de cap perfectă, din 8 metri.

MINUTUL 33: O nouă pauză de hidratare.

MINUTUL 31: Băluță trimite un șut senzațional de la 30 de metri, portarul german respinge cu mare dificultate în corner.

MINUTUL 26: GOL ROMÂNIA. George Pușcaș egalează din penalty!

MINUTUL 24: Replică instantă a României! Pușcaș șutează în bară, însă înaintea șutului Ianis a fost faultat în careul german. România primește penalty după ce se consultă VAR.

MINUTUL 22: GOL GERMANIA. Amiri pornește cu balonul de la jumătatea terenului, driblează un jucător și șutează la colțul lung.

MINUTUL 19: Oeztunali șutează de pe partea dreaptă, iar Radu reușește să rețină cu mari emoții.

MINUTUL 17: Pauză de răcorire pentru jucători. Sunt aproape 40 de grade la această oră, iar acest lucru afectează enorm evoluția ambelor echipe.

MINUTUL 12: Același Băluță reia periculos o centrare, dar un fundaș german respinge în ultima clipă.

MINUTUL 7: atac periculos al nemților, iar un șut din 8 metri este blocat extraordinar de Tudor Băluță.

Echipele de start:

Germania: 1. Alexander Nuebel - 3. Lukas Klostermann, 4. Jonathan Tah (căpitan), 5. Timo Baumgartl, 14. Maximilian Mittelstaedt - 6. Maximilian Eggestein - 19. Florian Neuhaus, 8. Mahmoud Dahoud, 7. Levin Oeztunali - 10. Luca Waldschmidt, 18. Nadiem Amiri. Selecţioner: Stefan Kuntz.
Rezerve: 12. Florian Mueller, 23. Markus Schubert - 9. Lukas Nmecha, 11. Marco Richter, 13. Johannes Eggestein, 15. Waldemar Anton, 16. Suat Serdar, 17. Felix Uduokhai, 20. Robin Koch, 21. Arne Maier, 22. Eduard Loewen.

România: 1. Ionuţ Andrei Radu (căpitan) - 6. Cristian Manea, 5. Ionuţ Nedelcearu, 4. Alexandru Paşcanu, 3. Florin-Bogdan Ştefan - 21. Tudor Băluţă, 17. Alexandru Cicâldău - 8. Dennis Man, 10. Ianis Hagi, 19. Andrei Ivan - 9. George Puşcaş. Selecţioner: Matei Mirel Rădoi.
Rezerve: 12. Cătălin Cabuz, 23. Andrei Daniel Vlad - 2. Radu Boboc, 7. Florinel Coman, 11. Adrian Petre, 13. Grigore Ricardo, 14. Vlad Dragomir, 15. Virgil Ghiţă, 16. Dragoş Nedelcu, 18. Adrian Rus, 20. Andrei Ciobanu, 22. Darius Olaru.

Iohannis a urat succes echipei naţionale de fotbal a României Under-21: Suntem alături de voi!

 

Preşedintele Klaus Iohannis urează succes echipei naţionale de fotbal a României Under-21 în semifinala Campionatului European.

"Mult succes echipei naţionale de fotbal a României Under-21 în semifinala Campionatului European! Suntem alături de voi! #HaiRomânia!", a scris Iohannis, joi, pe pagina sa de Facebook.

 

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
Mesajul MAI înainte de meciul România - Germania, din semifinala EURO U21
Mesajul MAI înainte de meciul România - Germania, din semifinala EURO U21

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, joi, un mesaj reprezentativei de tineret a României, care întâlneşte astăzi, de la ora 19.00, la Bologna, selecţionata Germaniei, în semifinalele Campionatului European under 21.

Cum au fost surprinși jucătorii Germaniei înainte de semifinala Euro U21 cu România
Cum au fost surprinși jucătorii Germaniei înainte de semifinala Euro U21 cu România

Reprezentativa de tineret a României întâlneşte joi, de la ora 19.00, la Bologna, selecţionata Germaniei, în semifinalele Campionatului European under 21.

Rădoi, înaintea meciului cu Germania: „Sunt destul de periculoși când au mingea”
Rădoi, înaintea meciului cu Germania: „Sunt destul de periculoși când au mingea”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal Under 21 a României, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îi simte puţin prea euforici pe jucătorii săi pentru meciul cu Germania din semifinalele Campionatului European de tineret.

România - Germania, la Euro U21. Tricolorii
România - Germania, la Euro U21. Tricolorii "mici" luptă pentru calificarea în finala CE

România - Germania, joi, la Euro U21. Reprezentativa de tineret a României întâlneşte astăzi, de la ora 19.00, la Bologna, selecţionata Germaniei, în semifinalele Campionatului European under 21.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.