Reactii dupa ce Steaua a castigat un nou titlu de campioana. Galca: "Sunt deschis la discutii, imi doresc sa raman"

Fernando Varela

Steaua a remizat cu CSM Iasi in deplasare, scor 0-0, insa a devenit campioana pentru a treia oare consecutiv, dupa ce Otelul Galati a invins pe ASA Targu Mures cu 2-1.

Steaua a castigat cel de-al 26-lea titlu de campioana a Romaniei, dupa un final dramatic de campionat. Desi au stat la mana lor, iar o victorie le-ar fi asigurat trofeul, jucatorii lui Costel Galca nu au reusit sa invinga pe CSM Iasi, astfel ca au fost nevoiti sa astepte o veste buna de la meciul ASA Targu Mures - Otelul Galati.

Iar vestea buna a venit. Chiar in timp ce stelistii terminasera meciul si asteptau pe gazon vesti de la Targu Mures, galatenii au marcat golul de 2-1, moment in care orice dubiu in privinta titlului a fost spulberat.

Este cel de-al doilea trofeu pentru Steaua in acest an, dupa ce a invins in finala Cupei Ligii pe Pandurii Targu-Jiu. De asemenea, peste cateva zile joaca si in finala Cupei Romaniei, cu trofeul pe masa, meci ce va fi transmis in direct duminica, de la ora 21:00, pe ProTV.

A fost insa un sezon si cu dezamagiri pentru stelisti. Ratarea grupelor Champions League, esecul din Europa League si pierderea siglei si a numelui Steaua au fost lucruri care i-au indepartat pe suporteri de langa echipa.

Citește și
Gigi Becali - stiri
Donatia de 9 mil. de euro pe care Becali a promis-o la Iasi. "Cand dau ceva in numele lui Hristos, dau din toata inima"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Costel Galca: "A fost greu in iarna, acum astept sa discut cu patronul"

"Campionatul a fost castigat pe teren. Intr-adevar, ne-au ajutat ultimele rezultate, de la Giurgiu si Targu Mures. A fost un campionat cu multe suferinte, din acest motiv bucura este enorma. Jucatorii au muncit enorm, am reusit sa remontam, sa revenim pe primul loc.

Etapa trecuta am reusit sa revenim pe primul loc, am suferit enorm. Si acum a fost greu, mai ales in minutele de prelungire. Am imbatranit. Poate nu cu cativa ani, dar cu cateva ore bune.

Echipele din subsolul clasamentului s-au mobilizat foarte bine si au luat puncte, ne-au luat puncte si noua. Ei au demonstrat si astazi ca au o echipa buna, pacat ca au retrogradat.

Am castigat cel mai important trofeu, campionatul, dar avem inca o finala in fata. Sper ca euforia sa se opreasca maine (n.r. vineri) dimineata si apoi sa ne concentram asupra meciului cu Universitatea Cluj.

Am spus ca vreau sa vorbesc cu clubul, dar ramane sa vedem ce se va intampla in legatura cu prelungirea. Au fost momente grele. Eu m-am sfatuit si cu prietenii, familia, stafful, dar am decis sa raman. A fost un moment de cumpana dupa plecarea jucatorilor din iarna, a fost greu fara ei, lucru pe care l-ati putut observa in retur. Sunt deschis la discutii, imi doresc sa raman la Steaua.

Totusi, am demonstrat ca suntem un grup foarte unit, jucatorii au tot meritul. Bineinteles, daca ma intorc la mesajele transmise in iarna, cu vanzarea celor 3 jucatori si cu speculatiile cum sa suntem campioni...eu v-am spus ca nu suntem! Am muncit foarte mult pentru a impune alte idei.

Relatia dintre mine si jucatori a fost buna, e o relatie de respect.

Cea mai mare dezamagire a mandatului e meciul cu Ludogorets, dar cred ca atunci avea nevoie de un lot mult mai echilibrat.

Daca ar fi sa raman, as vrea la echipa un Sanmartean mai tanar", a spus Costel Galca la Digisport, potrivit Sport.ro.

Ciobotariu: Este cea mai trista seara din cariera, atat de fotbalist, cat si de antrenor

Antrenorul echipei de fotbal ASA Targu Mures, Liviu Ciobotariu, a declarat, joi seara, la finalul partidei pierdute pe teren propriu in fata Otelului Galati cu scorul de 1-2, ca aceasta este cea mai trista seara din cariera sa de jucator si de antrenor si ca este extrem de dezamagit intrucat ca echipa sa a pierdut titlul pe teren propriu, relateaza Agerpres.

''Este clar ca 45 de minute am fost campioni, in a doua repriza puteam sa ne desprindem la situatiile de gol pe care le-am avut, nu am fost inspirati in momentele respective. Este clar ca dezamagirea este foarte mare, pentru mine personal este cea mai trista seara din cariera mea atat de jucator, cat si de antrenor, insa vreau sa felicit toti jucatorii, tot lotul, pentru acest campionat, pentru acest retur, in care am fost singura echipa care ne-am luptat cu Steaua de la egal la egal pana in ultima etapa. inca o data, dezamagirea este foarte mare pentru ca am pierdut titlul pe teren propriu, in fata propriilor suporteri - ii felicit pentru modul in care ne-au sustinut de fiecare data, le-am adus sperante ca putem realiza un moment istoric pentru acest oras minunat. imi pare rau si sincer mi-e greu sa imi gasesc cuvintele pentru acesti suporteri, pentru ca le-am dat sperante sa viseze, dar acesta este fotbalul, in momentul in care ai posibilitatea de a inscrie si nu o faci, este clar ca adversarul te taxeaza'', a spus Ciobotariu.

Antrenorul a spus ca ultimele cinci minute din partida cu Otelul au fost fatale pentru ASA Targu Mures, dar ca jucatorii sai au facut tot ce le-a stat in putinta sa aduca titlul la Targu Mures.

Ciobotariu a aratat ca ASA a avut un sezon reusit, in prima parte a campionatului echipa s-a clasat pe locul 5, apoi in retur a reusit sa ajunga chiar pe primul loc in anumite momente. ''Nu am putut sa tinem ritmul, din pacate, pana la final'', a constatat Ciobotariu.

''Faptul ca am terminat pe pozitia a doua si ca vom participa intr-o cupa europeana este o performanta. A fost umbrita poate si de faptul ca Steaua nu a castigat la Iasi, durerea este si mai mare. Dar eu spun ca per total a fost un sezon bun, foarte bun, in care puteam sa realizam chiar si acest moment istoric, castigarea titlului'', a aratat Liviu Ciobotariu.

Antrenorul a mai spus ca in aceste zile va purta discutii cu conducerea clubului din Targu Mures, ca ar dori sa ramana la echipa, insa are anumite conditii.

''Prima optiune este ASA Targu Mures, o sa am o discutie cu conducerea administrativa. In cazul in care ne vom pune de acord la anumite aspecte - si unul dintre aspecte, nu e nici un secret, e faptul ca imi doresc ca sa ramana 80% din lotul actual, probabil ca voi continua. Daca nu, asta este viata, voi merge mai departe, imi voi cauta un alt loc de munca, dar deocamdata voi ramane la Mures pentru a discuta aceste aspecte'', a precizat Liviu Ciobotariu.

Vezi mai multe reactii dupa finalul dramatic de campionat pe Sport.ro.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Steaua a cucerit dramatic campionatul si a obtinut al treilea sau titlu consecutiv. Desfasurarea meciului
Steaua a cucerit dramatic campionatul si a obtinut al treilea sau titlu consecutiv. Desfasurarea meciului

Steaua a cucerit al treilea sau titlu consecutiv de campioana a Romaniei la fotbal, joi, dupa ce a terminat la egalitate cu CSMS Iasi, in deplasare, 0-0.

Donatia de 9 mil. de euro pe care Becali a promis-o la Iasi.
Donatia de 9 mil. de euro pe care Becali a promis-o la Iasi. "Cand dau ceva in numele lui Hristos, dau din toata inima"

In ziua in care Steaua spera sa ia titlul de campioana la Iasi, George Becali spune ca face o donatie importanta Mitropoliei Moldovei.

DINAMO - STEAUA, 1-3. Meciul a fost intrerupt 20 de minute dupa ce Arlauskis a fost tinta peluzei
DINAMO - STEAUA, 1-3. Meciul a fost intrerupt 20 de minute dupa ce Arlauskis a fost tinta peluzei

Steaua joaca duminica in fata echipei Dinamo, intr-un meci in care este obligat sa castige pentru a ramane aproape de ASA Targu Mures. Echipa antrenata de Ciobotariu se afla la 5 puncte de ros-albastrii, dupa victoria cu Viitorul.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.