Primăria Capitalei, despre starea gazonului de pe Arena Națională: Era normal să prezinte o uzură

Ultima actualizare: 05-09-2020 17:43
România - Irlanda de Nord
Agerpres

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu echipa Irlandei de Nord, 1-1 (1-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti. Dincolo de adversari, tricolorii s-au înfruntat și cu o suprafață de joc aproape impracticabilă.

“Terenul arată execrabil! Rușine cui are în administrare stadionul, nu au ce căuta. Nu sunt oameni puși pe criterii de competență pe pozițiile astea, sunt numiri politice în locul celor care chiar știu ce fac”, a declarat Ciprian Marica pentru PRO TV.

Reacția Primăriei Capitalei

 

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) afirmă că era normal ca gazonul de pe Arena Naţională să prezinte o uzură, vineri seara, când s-a disputat meciul între echipa naţională a României şi cea a Irlandei de Nord, pentru că au fost şapte evenimente în zece zile, Arena Naţională fiind singurul stadion disponibil în Capitală pentru orice meci important.

"Primăria Capitalei respinge acuzele nefondate aduse în spaţiul public. Arena Naţională este singurul stadion disponibil în Capitală pentru orice meci important. Toate celelalte stadioane sunt încă şantiere, procesul de modernizare început de Guvernul României fiind încă neterminat. Din această cauză, toate cluburile de fotbal din Bucureşti, dar şi Federaţia Română de Fotbal s-au bazat doar pe Arena Naţională pentru evenimentele din ultimele săptămâni. Pe Arena Naţională au fost 7 evenimente în ultimele 10 zile! Aproape un joc în fiecare zi, pentru că au fost organizate 4 meciuri oficiale şi trei antrenamente. Era normal ca după un astfel de program gazonul să prezinte o uzură la centrul terenului şi în faţa porţilor. În mod normal, perioada de refacere între meciuri a unui gazon natural este de două săptămâni", potrivit unui comunicat de presă, transmis de PMB, sâmbătă, potrivit Agerpres.

Starea gazonului era cunoscută atât de UEFA, cât şi de Federaţia Română de Fotbal. De asemenea, situaţia meteorologică era cunoscută de organizatorul care are toată răspunderea asupra condiţiilor de desfăşurare a unui meci, a precizat PMB.

"În ceea ce priveşte acoperişul stadionului, decizia de a-l trage pentru a proteja gazonul de ploaie era doar a organizatorului meciului dintre echipele României şi Irlandei de Nord. Primăria Capitalei a informat Federaţia Română de Fotbal despre necesitatea protejării gazonului, însă decizia de a retrage acoperişul a venit din partea UEFA abia în dimineaţa zilei partidei. Astfel, respingem orice acuză adusă Primăriei Capitalei cu privire la această situaţie", a menţionat PMB.

Municipalitatea face apel la Guvern să finalizeze de urgenţă modernizarea celorlalte stadioane din Capitală pentru a ridica presiunea de pe Arena Naţională.

"La fel ca alţi zeci de mii de români, cunoscutul regizor Tudor Giurgiu a remarcat cu tristeţe că aseară, la meciul naţionalei, Arena Naţională s-a transformat într-o arătură, din cauza ploilor, deşi stadionul are un acoperiş retractabil, care a costat o mulţime de bani. Tudor Giurgiu foloseşte cu sarcasm expresia 'orice gospodar responsabil', pentru că ştie că în Bucureşti nu avem, din păcate, un gospodar. În Bucureşti administraţia, cea care se ocupă şi de Arena Naţională, este condusă de Gabriela Firea, care a falimentat oraşul. De ce i-ar păsa prim-vicepreşedintelui PSD de stadion, când nu-i pasă de transportul în comun, de trafic, de aerul pe care îl respirăm, de parcurile care se distrug?", a postat deputatul Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, sâmbătă, pe Facebook.

Tricolorii au ratat dramatic victoria

 

România a scăpat printre degete o victorie pe care o merita şi pe care nu a reuşit să şi-o asigure din timp, în ciuda faptului că a jucat mai bine de o repriză cu un om în plus.

George Puşcaş (25) a marcat golul tricolorilor, iar Gavin Whyte a adus egalarea (86), la singura ocazie a nord-irlandezilor în acest meci. Josh Magennis a fost eliminat în min. 39, iar România a avut două bare în acest meci.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO