Primii romani "convocati" la Euro 2016. Francezii vor pune trei filtre de securitate de teama unui atentat terorist

25-04-2016 18:40


Masuri drastice de securitate se anunta la meciurile de fotbal de la Euro 2016, unde nationala Romaniei va juca in deschidere, pe 10 iunie.

Acolo vor ajunge si politisti si jandarmi romani care ii vor verifica pe suporteri, la intrarea pe stadion. Francezii se tem de un atentat terorist, mai ales ca ISIS a anuntat ca vrea sa loveasca si Campionatul European de fotbal.

Petre Toba, ministrul Afacerilor Interne: "Am trimis in Franta 8 politisti si jandarmi pentru o prima documentare unde se vor desfasura primele meciuri ale echipei nationale a Romaniei, s-au intors vineri si vom sprijini colegii din Franta in aceasta directie."

Politistii romani vor participa alaturi de francezi la securizarea stadioanelor unde Romania va juca cele 3 mecuri din grupe: la Paris, Saint Denis si Lyon.

Autoritatile franceze sunt in alerta, mai ales dupa ce au aparut informatii conform carora ISIS planuieste atentate in timpul campionatului de fotbal. Romania va juca meciul de deschidere cu echipa gazda, iar in tribune se vor afla cel putin 15 mii de romani. Meciul va avea loc pe cel mai mare stadion din Franta: Stade de France cu o capacitate de 80 de mii de locuri.

Masurile de securitate vor fi draconice, trei filtre de securitate vor fi instalate in jurul arenei.

Accesul pe stadioanele din Franta se va face cu 3 ore inainte, iar publicul va fi urmarit indeaproape. Suporterilor li s-ar putea interzice sa care ruscaci sau alte genti voluminoase. Nu este exclus ca daca se vor semnala probleme de securitate, unele meciuri sa fie amanate sau jucate fara spectatori.

Insa publicul nu se gandeste la riscuri, ci la spectacol. Biletele s-au epuizat imediat, iar marti vor fi puse in vanzare cele anulate sau nerevendicate. Sunt din categoria 1-4, si daca sunteti interesati inregistrati repede o cerere pe site-ul UEFA. Totodata sa nu uitati ca daca ati cumparat bilete la negru, nu veti putea intra fara cel care a facut rezervarea pe site. Euro 2016 este prima competitie importanta la care echipa nationala participa dupa o pauza de 8 ani.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO